Greek Albanian Bulgarian Czech Dutch English Estonian Finnish French German Icelandic Irish Italian Norwegian Portuguese Russian Slovenian Spanish Swedish Turkish
Εφημερίδα ΗΩΣ
Είσοδος μελών



  

Επισκέπτες
Έχουμε 43 επισκέπτες συνδεδεμένους

Γενική Συνέλευση 2021

Την Κυριακή 20 Ιουνίου 2021 και ώρα 11:00 π.μ., σε επαναληπτική συνεδρίαση καθ’ ότι την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021 δεν υπήρξε η νόμιμη απαρτία, πραγματοποιήθηκε η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μελών, στο Πολιτιστικό Κέντρου «ΗΩΣ» του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου Προσοτσάνης «ο Μέγας Αλέξανδρος». Φέτος, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού (covid-19), η Γ.Σ. έλαβε χώρα μόλις οι συνθήκες και η πολιτεία το επέτρεψαν, τηρώντας πάντα τα ενδεικνυόμενα μέτρα πρόληψης.

Στον λόγο του ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κων/νος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στον διοικητικό απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς. Λόγω της πανδημίας, οι δραστηριότητες του Συλλόγου διακόπηκαν ξαφνικά τον Φεβρουάριο μήνα. Πραγματοποιήθηκαν μόνο η ετήσια Γ.Σ. – κοπή βασιλόπιτας και ο ετήσιος χορός. Τον Οκτώβριο μήνα πραγματοποιήσαμε το μνημόσυνο για τους Μακεδονομάχους του Δήμου Προσοτσάνης, ενώ συμμετείχαμε και στην παρουσίαση του βιβλίου που εξέδωσε το ΚΕ.Π.Α.Α.Μ. «Όψεις Βουλγαρικής Κατοχής στην Ανατολική Μακεδονία 1916-1918» του καθηγ. Α.Π.Θ. κ. Σφέτα Σπ. στη Δράμα. Φυσικά, συνεχίστηκε η έκδοση της πολιτιστικής διμηνιαίας εφημερίδας «ΗΩΣ» για 21ο έτος, ο εμπλουτισμός με νέα βιβλία της δανειστικής βιβλιοθήκης «Ανέστης Βλάχος», καθώς και η λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Τέλος, ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος LEADER στο οποίο ενταχθήκαμε, για την κατασκευή παραδοσιακών φορεσιών, με 100% χρηματοδότηση. Ήδη παραδόθηκαν ορισμένες από αυτές, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που λήγει τον Σεπτέμβριο του 2022. Σχετικά με τους στόχους του τρέχοντος έτους, εκτός της παράδοσης των επόμενων παρτίδων φορεσιών, δεν μπορούμε να κάνουμε περαιτέρω σχέδια γιατί δεν έχει ακόμη τελειώσει η πανδημία και οι απαγορεύσεις της πολιτείας ακόμη υφίστανται.

Τέλος, τον λόγο πήρε η ταμίας του Συλλόγου κα Μελενικλή Γεωργία η οποία έκανε τον οικονομικό απολογισμό του έτους 2020 και πρότεινε τον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους (2021).
 
Που βρίσκεται η Προσοτσάνη
greece_brown_glass

alt
Αποκτήστε το βιβλίο "Η Προσοτσάνη και η ιστορία της"
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

Kodikas_Prosotsanis_02

Αποκτήστε το Βιβλίο Σπαράγματα του Κώδικα Προσοτσάνης
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

stamps

Συλλεκτικά γραμματόσημα του Συλλόγου

youtubelogo
κλικ εδώ για video


facebook