Greek Albanian Bulgarian Czech Dutch English Estonian Finnish French German Icelandic Irish Italian Norwegian Portuguese Russian Slovenian Spanish Swedish Turkish
Εφημερίδα ΗΩΣ
Είσοδος μελών



  

Επισκέπτες
Έχουμε 305 επισκέπτες συνδεδεμένους

Γιορτή μητέρας 2016

altΤο απόγευμα της Κυριακής 8 Μαΐου 2016 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Προσοτσάνης πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση για τον εορτασμό της μάνας από τον Μουσικοχορευτικό Σύλλογο Προσοτσάνης «ο Μέγας Αλέξανδρος». Το θέμα της φετινής εκδήλωσης ήταν: «Μάνες της Ελληνικής Παράδοσης», αφιερωμένη στη μνήμη τριών σπουδαίων γυναικών, «μάνες» της ελληνικής λαογραφίας: Αγγελική Χατζημιχάλη, Δόρα Στράτου και Δόμνα Σαμίου.

Γυναίκες που αφιέρωσαν τη ζωή τους για να «μεγαλώσουν» πολλά παιδιά και να τα μπολιάσουν με την αγάπη για την παράδοση. Και για τις τρεις, τα παιδιά τους ήταν η παράδοση. Και οι τρεις, πριν πεθάνουν, ζητούσαν να προσέχουμε τα παιδιά τους, το έργο τους, την παράδοση και να τα «φροντίζουμε» με αγάπη, όπως κάνανε και αυτές.

Έγινε μια σύντομη αναφορά στο βίο τους αλλά κυρίως, στο πλούσιο έργο τους. Και ενώ προβάλλονταν επί σκηνής ορισμένα αρχειακά αποσπάσματα από τις καταγραφές τους, μικροί και μεγάλοι χορευτές του συλλόγου, χόρεψαν χορούς Μικράς Ασίας, Μακεδονίας, Θράκης, Ηπείρου και Θεσσαλίας. Επίσης, οι μικροί χορευτές απήγγειλαν στοίχους ποιημάτων από τις καταγραφές τους. Η Παρχαρίδου Νόπη μας χάρισε με την ωραία της φωνή, ένα νανούρισμα από τη Μ. Ασία.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της όλης παράστασης είχαν οι χοροδιδάσκαλοι Γεώργιος Τσακμάκης και Σταματία Αραμπατζή. Η αίθουσα διακοσμήθηκε με ανάλογα σκηνικά (μικρογραφία του θεάτρου της «Δόρας Στράτου» στον λόφο Φιλοπάππου στην Αθήνα) από τη Μελενικλή Γεωργία, και τη Δεραμπούκα Ελένη. Την ηχητική επιμέλεια είχαν η Γεωργίτσα Κωνσταντίνα, ο Γεωργίτσας Σταύρος και ο Ντερμεντζίεβ Δανιήλ. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Άγγελος Λύσσελης, και ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κων/νος Παπαδόπουλος. Επίσης, την παρακολούθησε πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών, οι οποίοι όπως κάθε χρόνο, κατέκλεισαν την αίθουσα. Στο τέλος, προσφέρθηκε δώρο σε όλες τις εορτάζουσες μάνες ένα γλαστράκι -λουλούδι.

 
Που βρίσκεται η Προσοτσάνη
greece_brown_glass

alt
Αποκτήστε το βιβλίο "Η Προσοτσάνη και η ιστορία της"
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

Kodikas_Prosotsanis_02

Αποκτήστε το Βιβλίο Σπαράγματα του Κώδικα Προσοτσάνης
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

stamps

Συλλεκτικά γραμματόσημα του Συλλόγου

youtubelogo
κλικ εδώ για video


facebook