Greek Albanian Bulgarian Czech Dutch English Estonian Finnish French German Icelandic Irish Italian Norwegian Portuguese Russian Slovenian Spanish Swedish Turkish
Εφημερίδα ΗΩΣ
Είσοδος μελών



  

Επισκέπτες
Έχουμε 37 επισκέπτες συνδεδεμένους

Γιορτή Μητέρας 2013

altΤο απόγευμα της Κυριακής 12 Μαΐου 2013 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Προσοτσάνης πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση για τον εορτασμό της μάνας από τον Μουσικοχορευτικό Σύλλογο Προσοτσάνης «ο Μέγας Αλέξανδρος». Για το θέμα της ημέρας μίλησε ο εκπαιδευτικός κ. Άγγελος Λύσσελης ο οποίος ανέφερε χρήσιμα στοιχεία για τον τρόπο εορτασμού αυτής της γιορτής στο πέρασμα των αιώνων, αλλά και στη σημαντικότητα απόδοσης τιμής στο πολυαγαπημένο πρόσωπο όλων, αυτό της μάνας.

Ακολούθησε παραδοσιακό παιχνίδι και ποιήματα για τη «μάνα» από τους μικρούς χορευτές, ενώ παρουσιάστηκαν τραγούδια και χοροί από διάφορες περιοχές της Ελλάδας όπως: Θράκης, Μακεδονίας, Νήσων Αιγαίου και Κρήτης από το εφηβικό και τα παιδικά χορευτικά τμήματα του Συλλόγου. Ομάδα από το τμήμα κυριών του Συλλόγου τραγούδησε δύο γνωστά νανουρίσματα. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της όλης παράστασης είχαν οι χοροδιδάσκαλοι Γιώργος Τσακμάκης και Σταματία Αραμπατζή.

altΗ αίθουσα διακοσμήθηκε με μία ζωγραφιά από φωτογραφία της παλιάς αγοράς της Προσοτσάνης, που επιμελήθηκε η απόφοιτος Σχολής Καλών Τεχνών και υπεύθυνη του τμήματος ζωγραφικής του Συλλόγου κα Ελένη Δεραμπούκα με τη συμμετοχή μαθητριών της, ενώ η μικρή Γόρδη Χρύσα ζωγράφισε την εικόνα που κοσμούσε τις αφίσες και τις προσκλήσεις. Τις ευχαριστούμε όλες θερμά, καθώς επίσης και τη Σχολή Μουσικής Αλεξίου που επιμελήθηκε τη χορωδία με τα νανουρίσματα.

Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών οι οποίοι όπως κάθε χρόνο κατέκλεισαν την αίθουσα. Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκε σε όλες τις γυναίκες ένα γλαστράκι -λουλούδι.

 
Που βρίσκεται η Προσοτσάνη
greece_brown_glass

alt
Αποκτήστε το βιβλίο "Η Προσοτσάνη και η ιστορία της"
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

Kodikas_Prosotsanis_02

Αποκτήστε το Βιβλίο Σπαράγματα του Κώδικα Προσοτσάνης
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

stamps

Συλλεκτικά γραμματόσημα του Συλλόγου

youtubelogo
κλικ εδώ για video


facebook