Greek Albanian Bulgarian Czech Dutch English Estonian Finnish French German Icelandic Irish Italian Norwegian Portuguese Russian Slovenian Spanish Swedish Turkish
Εφημερίδα ΗΩΣ
Είσοδος μελών



  

Επισκέπτες
Έχουμε 473 επισκέπτες συνδεδεμένους

Γιορτή Γραμμάτων 2017

giorti-grammaton2017_09Το πρωί της Κυριακής 29 Ιανουαρίου 2017 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου Προσοτσάνης «ο Μέγας Αλέξανδρος» πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τον εορτασμό της «Γιορτής των Γραμμάτων» από την Εταιρεία Δραμινών Μελετών σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Προσοτσάνης. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Άγγελος Λύσσελης, ο πρόεδρος του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου «ο Μέγας Αλέξανδρος» κ. Κων/νος Παπαδόπουλος και ο πρόεδρος της Εταιρίας Δραμινών Μελετών κ. Γεώργιος Χατζόπουλος.

Στη συνέχεια, για τους Τρεις Ιεράρχες, μίλησε ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός, θεολόγος, διευθυντής επί σειρά ετών στο Γυμνάσιο και στο Γ. Λύκειο Προσοτσάνης, κ. Πασχάλης Στουλούπης. Με τον απλό και κατανοητό λόγο του, αναφέρθηκε στο βίο και στα έργα των τριών αυτών Αγίων (Μέγα Βασίλειο, Ιωάννη Χρυσόστομο και Γρηγόριο Θεολόγο) και στα πάντα επίκαιρα διδάγματα που οφείλουμε να αντλούμε από τη διδασκαλία των παραπάνω αγίων εφαρμόζοντάς τα στη ζωή μας.

Μετά το τέλος της ομιλίας του ο κ. Πασχάλης Στουλούπης παρέλαβε από τον πρόεδρο του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου «ο Μέγας Αλέξανδρος» κ. Κων/νο Παπαδόπουλο αναμνηστικά του Συλλόγου.

Ακολούθησε η βράβευση των αριστούχων μαθητών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης της Προσοτσάνης (Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου, Γυμνασίου, Ε’ & Στ’ τάξεις των Δημοτικών Σχολείων) αλλά και των επιτυχόντων σε σχολές Α.Ε.Ι. και Α.Τ.Ε.Ι. κατά την περσινή σχολική χρονιά, που συνολικά ξεπερνούσαν τα 150 άτομα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι πατέρες Κων/νος Ουρούμης και Γεώργιος Βαμβακίδης, ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Άγγελος Λύσσελης, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Προσοτσάνης κ. Κυριάκος Κυρίου, ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου κ. Θεόδωρος Αθανασιάδης, δημοτικοί σύμβουλοι, οι διευθυντές των Λυκείων Προσοτσάνης (Γενικού και Επαγγελματικού), εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων, εκπαιδευτικοί, μαθητές, και πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών που κατέκλεισαν την αίθουσα.

 
Που βρίσκεται η Προσοτσάνη
greece_brown_glass

alt
Αποκτήστε το βιβλίο "Η Προσοτσάνη και η ιστορία της"
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

Kodikas_Prosotsanis_02

Αποκτήστε το Βιβλίο Σπαράγματα του Κώδικα Προσοτσάνης
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

stamps

Συλλεκτικά γραμματόσημα του Συλλόγου

youtubelogo
κλικ εδώ για video


facebook