Greek Albanian Bulgarian Czech Dutch English Estonian Finnish French German Icelandic Irish Italian Norwegian Portuguese Russian Slovenian Spanish Swedish Turkish
Εφημερίδα ΗΩΣ
Είσοδος μελών



  

Επισκέπτες
Έχουμε 28 επισκέπτες συνδεδεμένους

Προφήτης Ηλίας 2022

altΟ Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Προσοτσάνης «ο Μέγας Αλέξανδρος» συμμετείχε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Προσοτσάνης για τον εορτασμό του Προφήτη Ηλία. Το βράδυ της Παρασκευής 15 Ιουλίου 2022, μετά τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Πύργων, παρουσίασε τη μουσικοχορευτική του παράσταση με θέμα μια φανταστική ιστορία που εμπνεύστηκε από τα γυρίσματα χολιγουντιανής ταινίας που γυρίστηκε προ λίγων ημερών στην περιοχή μας (TIN SOLDIER) και επιμελήθηκε ο χοροδιδάσκαλος του συλλόγου κ. Τσακμάκης Γιώργος.

Η θεματολογία της παράστασης είχε να κάνει με την ιστορία ενός ανώνυμου Προσοτσανιώτη ο οποίος περιγράφει τη ζωή του. Κεντρικό ρόλο είχε ένα πρόσωπο (σκηνοθέτης) από την Ινδία η οποία ήρθε στην Προσοτσάνη με σκοπό να γυριστεί ταινία η ζωή του εν λόγω Προσοτσανιώτη.

Φιλοξενούμενος Σύλλογος «ο Αράπης» από την Νικήσιανη Καβάλας, ο οποίος παρουσίασε τοπικούς χορούς.

altΣυνολικά τέσσερα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου μας παρουσιάσανε χορούς από διάφορες περιοχές της Μακεδονίας, όπως από τη Δράμα, την Κεντρική και τη Δυτική Μακεδονία. Στο τέλος χόρεψαν όλοι, μαζί με το κοινό που κατέκλυσε την πλατεία, χορούς της περιοχής μας υπό τους ήχους της παραδοσιακής ορχήστρας του Συλλόγου μας που την απαρτίζουν οι: Γλάβας Αθανάσιος & Γλάβας Θεόδωρος στη μακεδονική λύρα, Παπάζογλου Καλλιόπη και Μαρούσης Εμμανουήλ στους νταχαρέδες, Γρηγοριάδου Άρτεμη και Γεωργίτσα Κωνσταντίνα στο τραγούδι.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο αρχιμανδρίτης πατέρας Χριστόδουλος, ο δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Θεόδωρος Αθανασιάδης, ο πρόεδρος του Περιφ/κού Συμβουλίου ΑΜΘ κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Προσοτσάνης κ. Κυριάκος Κυρίου, ο αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Σύρτας, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων και πλήθος κόσμου.

 
Που βρίσκεται η Προσοτσάνη
greece_brown_glass

alt
Αποκτήστε το βιβλίο "Η Προσοτσάνη και η ιστορία της"
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

Kodikas_Prosotsanis_02

Αποκτήστε το Βιβλίο Σπαράγματα του Κώδικα Προσοτσάνης
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

stamps

Συλλεκτικά γραμματόσημα του Συλλόγου

youtubelogo
κλικ εδώ για video


facebook