Greek Albanian Bulgarian Czech Dutch English Estonian Finnish French German Icelandic Irish Italian Norwegian Portuguese Russian Slovenian Spanish Swedish Turkish
Εφημερίδα ΗΩΣ
Είσοδος μελών



  

Επισκέπτες
Έχουμε 26 επισκέπτες συνδεδεμένους

ΠΛΑΤΑΝΟΣ 2018

altΟ Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Προσοτσάνης «ο Μέγας Αλέξανδρος» πραγματοποίησε το βράδυ του Σαββάτου 1 Σεπτεμβρίου 2018 στον αύλιο χώρο του Α’ Δημοτικού Σχολείου Προσοτσάνης, το 20ο μακεδονικό παραδοσιακό γλέντι με τον τίτλο «ΠΛΑΤΑΝΟΣ 2018». Την εκδήλωση άνοιξαν τα δύο παιδικά τμήματα του συλλόγου παρουσιάζοντας χορούς Μακεδονίας και το εφηβικό τμήμα με χορούς Δράμας. Ακολούθησε στο χορό ο κόσμος που κατέκλεισε το χώρο, διασκεδάζοντας με παραδοσιακά τραγούδια και σκοπούς από το μουσικό παραδοσιακό σχήμα του Γρηγόρη Σταφυλά.

Επίσης, έπαιξαν νταχαρέ και τραγούδησαν τοπικά τραγούδια συνοδεύοντας στη μακεδονική λύρα τον Γλάβα Αθανάσιο οι μαθητές του μουσικού τμήματος του Συλλόγου που λειτούργησε υπό την εποπτεία του κατά την χρονιά που πέρασε.

Ακόμη, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν με δωράκια (μια φορητή μνήμη Η/Υ) οι επιτυχόντες την περσινή χρονιά στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ενεργοί χορευτές του Συλλόγου μας που ήταν οι: Θεμελιώτης Στυλιανός, Μελενεκλής Στυλιανός, Μωυσίδου Ιωάννα, Τσαλκίδου Ευαγγελία και Χαλάτσης Δημήτριος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο αρχιμανδρίτης πατέρας Χριστόδουλος, ο πατέρας Κων/νος Ουρούμης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Λιθηρόπουλος, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος κ. Κων/νος Κινατζίδης, ο αντιδήμαρχος Προσοτσάνης κ. Ιωάννης Τσαουσίδης, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Προσοτσάνης κ. Κυριάκος Κυρίου, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΠ κ. Παντελής Γαραμπέρας, ο πρώην δήμαρχος κ. Θεόδωρος Αθανασιάδης, οι διευθυντές του 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Προσοτσάνης κ. Λιβέρης Χανουμίδης και κ. Δέσποινα Βασιλειάδου αντίστοιχα, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, οι πρόεδροι ή εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων Εβριτών Δράμας, Καλής Βρύσης, Βώλακα, Θρακικής Εστίας Δράμας, μέλη και φίλοι του συλλόγου μας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά τους χοροδιδασκάλους, χορευτές και τα μέλη που προσφέρανε εθελοντικά την εργασία τους για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, τα βιομηχανικά σφαγεία Στάικου και το τυροκομείο «Μενοίκιο» για τη δωρεά κρεάτων και φέτας αντίστοιχα και τους Δήμο Προσοτσάνης και Πολιτιστικό Σύλλογο Γραμμένης για την παραχώρηση των τραπεζοκαθισμάτων.

 
Που βρίσκεται η Προσοτσάνη
greece_brown_glass

alt
Αποκτήστε το βιβλίο "Η Προσοτσάνη και η ιστορία της"
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

Kodikas_Prosotsanis_02

Αποκτήστε το Βιβλίο Σπαράγματα του Κώδικα Προσοτσάνης
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

stamps

Συλλεκτικά γραμματόσημα του Συλλόγου

youtubelogo
κλικ εδώ για video


facebook