Greek Albanian Bulgarian Czech Dutch English Estonian Finnish French German Icelandic Irish Italian Norwegian Portuguese Russian Slovenian Spanish Swedish Turkish
Εφημερίδα ΗΩΣ
Είσοδος μελών  

Επισκέπτες
Έχουμε 97 επισκέπτες συνδεδεμένους

Αγιασμός θεμελίων της στέγης μας

altΤο απόγευμα της Τετάρτης 6 Αυγούστου 2014 πραγματοποιήθηκε η τελετή – αγιασμός θεμελίωσης του νέου κτιρίου του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου Προσοτσάνης "Ο Μέγας Αλέξανδρος", στην οδό Παύλου Μελά στην Προσοτσάνη, από τον ιερέα της ενορίας των Εισοδίων της Θεοτόκου, παπα-Κώστα Ουρούμη. Παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιάννης Ξανθόπουλος, ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Άγγελος Λύσσελης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Νίκη Κεφαλίδου, κ. Αντώνης Μαντζιάρης, κ. Γιωργία Χειράκη, ο πρώην Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Βασίλης Φατράλης, Δημοτικοί Σύμβουλοι Προσοτσάνης, πρόεδροι και εκπρόσωποι πολιτιστικών Συλλόγων (Βώλακα, Καλής Βρύσης, Πετρούσας, Δράμας «Οι Ρίζες μας», Εβριτών Δράμας και του Κυνηγετικού Συλλόγου Προσοτσάνης), μέλη, φίλοι και χορευτές του Συλλόγου, αλλά και η αδελφή του αείμνηστου Γεωργίου Αντωνάρα που δώρισε στο Σύλλογο το οικόπεδο κ. Ελένη Αντωνάρα Καραλίδου.

altΣτο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Ξανθόπουλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Σήμερα η Πολιτεία, και συγκεκριμένα η Περιφέρεια ΑΜ-Θ, με το συγκεκριμένο έργο δίνει ένα "αντίδωρο" στους γηγενείς κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Προσοτσάνης, ως είχε υποχρέωση απέναντι στους προγόνους τους που κράτησαν ανά τους αιώνες την ελληνικότητα της περιοχής. Είμαι σίγουρος ότι το κτίριο αυτό θα αποτελέσει την κυψέλη όπου η νεολαία της Προσοτσάνης, υπό την καθοδήγηση του Δ.Σ. του Συλλόγου "Ο Μέγας Αλέξανδρος" και με ακόμη καλύτερες συνθήκες, θα συνεχίσει να προάγει τον πολιτισμό και να διαιωνίζει την τοπική παράδοση, όπως συμβαίνει και σήμερα. Του χρόνου τέτοιες μέρες θα είστε στο νέο σας "σπίτι" και εύχομαι να είναι καλορίζικο. Συγχαρητήρια στη διοίκηση του Συλλόγου και στις Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Δράμας για το άρτιο έργο και τη συμβολή τους στην υλοποίησή του».

altΣτον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Άγγελος Λύσσελης ανέφερε: «Η σημερινή ημέρα αποτελεί παράδειγμα συλλογικής εργασίας, ομόνοιας, προγραμματισμού και εντατικής δουλειάς που παρουσίασε αυτός ο σύλλογος δηλ. μια ομάδα ανθρώπων της περιοχής μας. Όσο η Προσοτσάνη θα έχει τέτοιες προσπάθειες, το μέλλον της θα είναι αισιόδοξο. Να ευχαριστήσω και εγώ την Περιφέρεια και τις Τεχνικές Υπηρεσίες της που εντάξανε στο ΕΣΠΑ αυτό το έργο και να συγχαρώ για τις επίπονες προσπάθειες τόσων ετών τη διοίκηση του συλλόγου».

Ακολούθησε δεξίωση στην αυλή του πρώην ΕΠΑ.Λ. όπου στεγάζεται προσωρινά ο Σύλλογος, με εδέσματα που παρασκεύασαν γυναίκες - μέλη του συλλόγου. Το κρέας ήταν προσφορά του κ. Αθανάσιου Στοϊμένου και η φέτα του τυροκομείου «Μενοίκιο». Το Δ.Σ. του συλλόγου τους ευχαριστεί όλους θερμά.

altΟ πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου κ. Κων/νος Παπαδόπουλος στον χαιρετισμό του προς τους παρευρισκόμενους, ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά τον Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. κ. Άρη Γιαννακίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γιάννη Ξανθόπουλο και τον Δήμαρχο Προσοτσάνης κ. Άγγελο Λύσσελη για την πολιτική βούληση ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ, τους υπαλλήλους της διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Δράμας που εργάστηκαν προκειμένου να καταρτιστούν οι σχετικοί φάκελοι, τους Περιφερειακούς Συμβούλους της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. που ψήφισαν ομόφωνα την προγραμματική σύμβαση και τα μέλη μας που πρόσφεραν την οικονομική τους βοήθεια, πιστεύοντας στην πραγματοποίηση του μεγάλου αυτού έργου.

Το έργο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονία-Θράκη 2007-2013 του ΕΣΠΑ με τίτλο: «Ανέγερση διώροφου κτιρίου πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου Προσοτσάνης "Μέγας Αλέξανδρος"», συνολικής δημόσιας δαπάνης 760.000 € συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα.

altΘα κατασκευαστεί διώροφο κτίριο παραδοσιακής «μακεδονίτικης» αρχιτεκτονικής, συνολικής επιφάνειας 376,36 τ.μ. σε οικόπεδο 550 τ.μ. που σχεδίασε η αρχιτέκτων μηχανικός Άννα Σαχπαζίδου. Στο ισόγειο του κτιρίου θα κατασκευαστεί αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους και ημιυπαίθριο χώρο. Στον όροφο θα κατασκευαστεί αίθουσα συνεδριάσεων Δ.Σ.-γραφείο, εκθεσιακός χώρος, δανειστική βιβλιοθήκη, βεστιάριο και άλλοι βοηθητικοί χώροι. Επίσης, υπάρχει ειδική πρόβλεψη για ΑΜΕΑ (εξωτερική ράμπα, εσωτερικά ανελκυστήρας, WC). Ακόμη, θα κατασκευαστεί εξωτερικά μικρό κτίριο για λεβητοστάσιο και αποθήκη υλικών, ενώ θα υπάρξει και η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου (αυλής). Τέλος, το κτίριο θα εξοπλιστεί με έπιπλα, ηχητική εγκατάσταση και εξοπλισμό πληροφορικής. Ο χρόνος αποπεράτωσης του έργου είναι ο Νοέμβριος του 2015.

 
Που βρίσκεται η Προσοτσάνη
greece_brown_glass

alt
Αποκτήστε το βιβλίο "Η Προσοτσάνη και η ιστορία της"
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

alt

Αποκτήστε το Βιβλίο Ημερολόγιο του Συλλόγου


stamps

Αποκτήστε τα συλλεκτικά γραμματόσημα του Συλλόγου

youtubelogo
κλικ εδώ για video


facebook