Greek Albanian Bulgarian Czech Dutch English Estonian Finnish French German Icelandic Irish Italian Norwegian Portuguese Russian Slovenian Spanish Swedish Turkish
Εφημερίδα ΗΩΣ
Είσοδος μελών



  

Επισκέπτες
Έχουμε 52 επισκέπτες συνδεδεμένους

Βώλακα "ΚΟΥΠΤΣΙΑ 2013"

altΜε ιδιαίτερη λαμπρότητα και φέτος εορτάστηκε η μέρα μνήμης του "Μακεδονικού Αγώνα" το πρωί της Κυριακής 20 Οκτωβρίου 2013. Προς τιμήν του μακεδονομάχου Άρμεν Κούπτσιου, οι εκδηλώσεις για το νομό Δράμας πραγματοποιούνται στον Βώλακα. Στην αρχή τελέστηκε επιμνημόσυνος δέηση στον ιερό ναό του Πρ. Ηλία, ενώ για το ιστορικό της ημέρας μίλησε στο εκκλησίασμα ο τ. Λυκειάρχης,  συγγραφέας και πρόεδρος της Εταιρείας Δραμινών Μελετών κ. Γεώργιος Χατζόπουλος.  Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τις τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές, στην προτομή του ήρωα που βρίσκεται στην πλατεία. Έπειτα, απαγγέλθηκαν ποιήματα και τραγούδια αναφερόμενα στον Άρμεν Κούπτσιο από τις γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Βώλακα. Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με παραδοσιακούς χορούς από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους: Βώλακα, Καλής Βρύσης, Πετρούσας και Προσοτσάνης "ο Μέγας Αλέξανδρος". Τέλος, απονεμήθηκαν έπαθλα στους αθλητές διαφόρων ηλικιών που συμμετείχαν στον "δρόμο θυσίας", τρέχοντας απόσταση 10 χλμ περίπου (από το 25ο χλμ Δράμας- Κ. Νευροκοπίου έως τον Βώλακα), αλλά φέτος ήταν αισθητά λιγότεροι οι συμμετέχοντες σε σχέση με προηγούμενα χρόνια.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Δράμας κ. Δημήτριος Κυριαζίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Ιωάννης Ξανθόπουλος, ο εκπρόσωπος του δημάρχου Νευροκοπίου αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Σίγγος, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών, φορέων, πρόεδροι συλλόγων και πλήθος κόσμου.

 

 
Που βρίσκεται η Προσοτσάνη
greece_brown_glass

alt
Αποκτήστε το βιβλίο "Η Προσοτσάνη και η ιστορία της"
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

Kodikas_Prosotsanis_02

Αποκτήστε το Βιβλίο Σπαράγματα του Κώδικα Προσοτσάνης
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

stamps

Συλλεκτικά γραμματόσημα του Συλλόγου

youtubelogo
κλικ εδώ για video


facebook