Greek Albanian Bulgarian Czech Dutch English Estonian Finnish French German Icelandic Irish Italian Norwegian Portuguese Russian Slovenian Spanish Swedish Turkish
Εφημερίδα ΗΩΣ
Είσοδος μελών



  

Επισκέπτες
Έχουμε 49 επισκέπτες συνδεδεμένους

Ομιλία για τον Ρατσισμό

altΤο απόγευμα της Κυριακής 20 Μαΐου 2012 στην αίθουσα του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου Προσοτσάνης ο «Μέγας Αλέξανδρος», πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα τον «ρατσισμό» από την φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονία του τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής κα Χρύσα Βέργα.

Η παρουσίαση ήταν απλή και κατανοητή, προσαρμοσμένη στο ακροατήριο που αποτελούνταν κυρίως από μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, κρατώντας τους το ενδιαφέρον καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίασης, η οποία διήρκησε μια ώρα περίπου, περιλαμβάνοντας και άσκηση για το κοινό. Τα θέματα που διαπραγματεύτηκε η συζήτηση ήταν η κατανόηση της έννοιας του ρατσισμού (η υπεροχή ratsismo2012_02μιας φυλής έναντι κάποιας άλλης στην οποία ασκεί εξουσία), στα είδη του ρατσισμού (φυλετικός, θρησκευτικός, κοινωνικός), στα αίτια του φαινομένου (κοινωνικά, πολιτικά, ηθικά, ψυχολογικά)  όπως η τάση του ανθρώπου για κατηγοριοποιήσεις (ταμπέλες). Οι μετανάστες, ΑμεΑ, τοξικομανείς, μειονότητες, άστεγοι, οροθετικοί, κακή εξωτερική εμφάνιση, άτομα ψυχικά ασθενή κ.α. είναι ορισμένες ομάδες συμπολιτών μας οι οποίοι δέχονται τη ρατσιστική συμπεριφορά μας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην έλλειψη ουσιαστικής αλλά και ανθρωπιστικής παιδείας από το κοινωνικό κράτος, επιδρώντας έτσι στην εξάπλωση του φαινομένου αυτού στην κοινωνία μας.

Την παρουσίαση παρακολούθησαν χορευτές και μέλη του συλλόγου μας, ενώ ήταν ανοικτή σε όλο τον κόσμο. Το Δ.Σ. του συλλόγου μας ευχαριστεί θερμά τη συμπατριώτισσά μας Χρύσα Βέργα που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και πραγματοποίησε την ομιλία αυτή.

 
Που βρίσκεται η Προσοτσάνη
greece_brown_glass

alt
Αποκτήστε το βιβλίο "Η Προσοτσάνη και η ιστορία της"
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

Kodikas_Prosotsanis_02

Αποκτήστε το Βιβλίο Σπαράγματα του Κώδικα Προσοτσάνης
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

stamps

Συλλεκτικά γραμματόσημα του Συλλόγου

youtubelogo
κλικ εδώ για video


facebook