Greek Albanian Bulgarian Czech Dutch English Estonian Finnish French German Icelandic Irish Italian Norwegian Portuguese Russian Slovenian Spanish Swedish Turkish
Εφημερίδα ΗΩΣ
Είσοδος μελών



  

Επισκέπτες
Έχουμε 50 επισκέπτες συνδεδεμένους

Γιορτή μητέρας 2011

altΤο απόγευμα της Κυριακής 8 Μαΐου 2011 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Προσοτσάνης πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση απόδοσης τιμής και αγάπης προς το προσφιλές πρόσωπο όλων, αυτό της μάνας, από τον Μουσικοχορευτικό  Σύλλογο Προσοτσάνης «ο Μέγας Αλέξανδρος». Το θέμα της ημέρας επιμελήθηκε και παρουσίασε η χοροδιδάσκαλoς του Συλλόγου, Λίτσα Τσελεμπή, η οποία με την ομιλία της συγκίνησε το κοινό. Η αίθουσα διακοσμήθηκε με πλούσιο ανοιξιάτικο (λουλούδια, χελιδόνια) αλλά και νησιώτικο (καραβάκι κ.α.) υλικό που σχεδίασαν οι μαθητές του Α’ Δημοτικού σχολείου Προσοτσάνης, ενώ η μικρή Σοφία Φιδάνα ζωγράφισε την εικόνα που κοσμούσε αφίσες και προσκλήσεις.

Ακολούθησαν ποιήματα για τη «μάνα» από τους μικρούς χορευτές, ενώ παρουσιάστηκαν τραγούδια και χοροί από διάφορες περιοχές της Ελλάδας όπως: Μακεδονίας, Θράκης, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων από το εφηβικό και τα παιδικά χορευτικά τμήματα του Συλλόγου. Στη μουσική και το τραγούδι συνόδεψε το μουσικό παραδοσιακό σχήμα του Συλλόγου «Αγριάνες». Στη φωνή και στη γκάιντα ο Βέργας Κώστας, κλαρίνο ο Μελενεκλής Γιώργος, νταούλι - τουμπερλέκι ο Μελενεκλής Δημήτρης και ακορντεόν ο μαέστρος Βλαδίμηρος Δερμετζίεφ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν από το Δ.Σ. του Συλλόγου, οι ενεργοί χορευτές που πέτυχαν πέρσι την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της όλης παράστασης είχαν οι χοροδιδάσκαλοι Λίτσα Δημούδη –Τσελεμπή, Γιώργος Τσακμάκης και Νικολέτα Κόρδα.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Προσοτσάνης Άγγελος Λύσσελης εκπρόσωποι πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής και πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών οι οποίοι όπως κάθε χρόνο, κατέκλεισαν την αίθουσα. Την εκδήλωση βιντεοσκόπησε το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι STAR Δράμας. Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκε σε όλους ένα γλαστράκι -λουλούδι.

 
Που βρίσκεται η Προσοτσάνη
greece_brown_glass

alt
Αποκτήστε το βιβλίο "Η Προσοτσάνη και η ιστορία της"
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

Kodikas_Prosotsanis_02

Αποκτήστε το Βιβλίο Σπαράγματα του Κώδικα Προσοτσάνης
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

stamps

Συλλεκτικά γραμματόσημα του Συλλόγου

youtubelogo
κλικ εδώ για video


facebook