Greek Albanian Bulgarian Czech Dutch English Estonian Finnish French German Icelandic Irish Italian Norwegian Portuguese Russian Slovenian Spanish Swedish Turkish
Εφημερίδα ΗΩΣ
Είσοδος μελών



  

Επισκέπτες
Έχουμε 64 επισκέπτες συνδεδεμένους

Ταξίδι στη Μεσσήνη Μεσσηνίας

altΟ Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Προσοτσάνης «ο Μέγας Αλέξανδρος» προσκεκλημένος από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Οι Φίλοι της Μεσσήνης», συμμετείχε στο 15ο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που διοργάνωσε το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μεσσήνης Μεσσηνίας, το χρονικό διάστημα 6 - 8 Αυγούστου 2010. Σύνδεσμό μας ο Θόδωρος Παπακώτσης ο οποίος κατάγεται από την πόλη της Μεσσήνης και κατοικεί σήμερα στην Προσοτσάνη. Η αποστολή του Συλλόγου μας αποτελούνταν από δύο χορευτικά τμήματα (ενηλίκων και εφηβικό) και από το μουσικό σχήμα «Αγριάνες». Το πρόγραμμα που παρουσίασε ο Σύλλογός μας στο κοινό της Μεσσήνης ήταν χωρισμένο σε τρεις ενότητες και περιλάμβανε χορούς και τραγούδια από τη Δράμα, την ευρύτερη Κεντρική και Δυτική Μακεδονία καθώς και από τη Δυτική Θράκη. Το βράδυ της Παρασκευής 6 Αυγούστου παρουσίασε το πρόγραμμά του στο Δ.Δ. Νιοχώρι του Δήμου Μελιγαλά Μεσσηνίας, από το οποίο καταγόταν η αείμνηστη Μαρία Κάλλας, ενώ το Σαββατοκύριακο 7-8 Αυγούστου στο όμορφο και κατάμεστο από κόσμο, αμφιθέατρο στην πλατεία της Μεσσήνης. Τις εντυπώσεις έκλεψαν οι μουσικοί μας που με το παίξιμο και το τραγούδι τους ξεσήκωσαν το κοινό, κάνοντας πολλούς να χορέψουν μαζί μας, στο τέλος των παραστάσεων. Μεταξύ των ανθρώπων που κατέκλεισαν το υπαίθριο αμφιθέατρο ήταν και ορισμένοι συμπολίτες μας που διαμένουν στην ευρύτερη εκεί περιοχή.

Οι χοροδιδάσκαλοι του συλλόγου «Οι φίλοι της Μεσσήνης» Γιώργος και Τζένη Καλαποθάκη καθώς και ο πρόεδρός τους Απόστολος Νταουσάνης, κάνανε τα πάντα προκειμένου να περάσουμε όμορφα το τριήμερο, γεμίζοντας τον ελεύθερο χρόνο μας με επίσκεψη στην πόλη της Καλαμάτας αλλά και μπάνια στις παραλίες. Κάθε βράδυ μετά το τέλος των παραστάσεων μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, υπήρχε γλέντι με φαγητό, διασκέδαση και γνωριμία με τα μέλη και τους χορευτές των συλλόγων μας. Η διαμονή μας πραγματοποιήθηκε στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις της Φοιτητικής Εστίας του Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας. Τέλος, αφού ανταλλάξαμε αναμνηστικά και δώρα με τον Δήμαρχο Μεσσήνης, τον πρόεδρο και τους χοροδιδασκάλους του συλλόγου «Οι Φίλοι της Μεσσήνης», τους προσκαλέσαμε τις ημέρες εορτασμού του Προφήτη Ηλία του επόμενου έτους να μας επισκεφτούν, προκειμένου να ανταποδώσουμε τη φιλοξενία τους και να παρουσιάσουν στον τόπο μας τους χορούς και τις παραδόσεις τους. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στον Σύλλογο Βορειοελλαδιτών Μεσσηνίας και στον πρόεδρό του Μανώλη Κοβάτση, ο οποίος μας καλωσόρισε και μας συνεγχάρει για την παρουσία μας στην Μεσσήνη. Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο Προσοτσάνης που βοήθησε οικονομικά στην πραγματοποίηση του ταξιδιού, καθώς και τον Θόδωρο Παπακώτση για τη γνωριμία με τους «Φίλους της Μεσσήνης».

 
Που βρίσκεται η Προσοτσάνη
greece_brown_glass

alt
Αποκτήστε το βιβλίο "Η Προσοτσάνη και η ιστορία της"
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

Kodikas_Prosotsanis_02

Αποκτήστε το Βιβλίο Σπαράγματα του Κώδικα Προσοτσάνης
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

stamps

Συλλεκτικά γραμματόσημα του Συλλόγου

youtubelogo
κλικ εδώ για video


facebook