Greek Albanian Bulgarian Czech Dutch English Estonian Finnish French German Icelandic Irish Italian Norwegian Portuguese Russian Slovenian Spanish Swedish Turkish
Εφημερίδα ΗΩΣ
Είσοδος μελών



  

Επισκέπτες
Έχουμε 43 επισκέπτες συνδεδεμένους

Μοναστηράκι 2010

altΤο απόγευμα της Παρασκευής 9 Απριλίου 2010 στην πλατεία του Μοναστηρακίου Δράμας πραγματοποιήθηκαν, θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του εορτασμού της Ζωοδόχου Πηγής. Πρόκειται για έναν πολιτιστικό θεσμό με τίτλο «Πιο κοντά στη ρίζα της ζωής μας» που διοργανώνει κάθε χρόνο με επιτυχία ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Μοναστηρακίου. Το φετινό θέμα ήταν «Κάρπαια όρχησις μακεδονική» που το ανέπτυξε ο Δρ Φιλόλογος και πρώην Διευθυντής Ερευνών του Κέντρου Λαογραφίας Ακαδημίας Αθηνών κ. Γ. Αικατερινίδης.

Ακολούθησε ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Μοναστηρακίου, Βώλακα, Δοξάτου, Ξηροποτάμου, Καλής Βρύσης, Πύργων, Προσοτσάνης «ο Μέγας Αλέξανδρος» και Πετρούσας, υπό τους ήχους των τοπικών μουσικών οργάνων, της μακεδονικής λύρας, της γκάιντας του νταχαρέ και του ζουρνά για το Δοξάτο. Στο τέλος, ακολούθησε γλέντι με όλα τα χορευτικά τμήματα μαζί, σε μια πανδαισία φορεσιών και χρωμάτων και με τη συμμετοχή του κόσμου που κατέκλεισε την πλατεία.

 
Που βρίσκεται η Προσοτσάνη
greece_brown_glass

alt
Αποκτήστε το βιβλίο "Η Προσοτσάνη και η ιστορία της"
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

Kodikas_Prosotsanis_02

Αποκτήστε το Βιβλίο Σπαράγματα του Κώδικα Προσοτσάνης
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

stamps

Συλλεκτικά γραμματόσημα του Συλλόγου

youtubelogo
κλικ εδώ για video


facebook