Greek Albanian Bulgarian Czech Dutch English Estonian Finnish French German Icelandic Irish Italian Norwegian Portuguese Russian Slovenian Spanish Swedish Turkish
Εφημερίδα ΗΩΣ
Είσοδος μελών



  

Επισκέπτες
Έχουμε 58 επισκέπτες συνδεδεμένους

Γιορτή μητέρας 2008

altΜια όμορφη γιορτή γεμάτη αγάπη, που προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση στους παραβρισκόμενους, πραγματοποίησε ο Μουσικοχορευτικός  Σύλλογος Προσοτσάνης «ο Μέγας Αλέξανδρος» την Κυριακή 11 Μαΐου 2008. Εμπνευστής της η χοροδιδάσκαλoς του Συλλόγου, κα Κατερίνα Αστερίου Καβάζη, η οποία επίσης διακόσμησε καταπληκτικά, με λουλούδια και λαογραφικό υλικό, την αίθουσα. Επίσημη προσκεκλημένη, η δασκάλα και συγγραφέας Νόρα Κωνσταντινίδου, η οποία με μια συγκινητική ομιλία για τη «μάνα», συνεπήρε το κοινό που κατέκλεισε την αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου, στην Προσοτσάνη.

Τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου παρουσιάσανε ποιήματα, τραγούδια, έθιμα και χορούς της Δράμας, Δ. Θράκης, Κρήτης και Κοζάνης. Στο τραγούδι ήταν η παραδοσιακή χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρόπολης. Την αίθουσα γέμισαν με μελωδίες το μουσικό παραδοσιακό σχήμα του Συλλόγου, οι «Αγριάνες», που αποτελείται από έξι εφήβους μουσικούς υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Βλαδίμηρου Δερμετζίεφ.

Την εκδήλωση πλαισίωσε και η καλλιτεχνική ομάδα χορού του Γυμνασίου Προσοτσάνης, η οποία βγήκε φέτος 1η στο μαθητικό διαγωνισμό παραδοσιακού χορού της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας & Θράκης παρουσιάζοντας χορούς από τον Πόντο. Τους απονεμήθηκε σχετικός έπαινος από τον πρόεδρο του Συλλόγου Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο. Επίσης, η φετινή γιορτή αποτέλεσε την αφορμή για την τιμητική βράβευση δύο συνταξιούχων Νηπιαγωγών, που έχουν προσφέρει πολλά μέσα από την εκπαίδευση, στην τοπική κοινωνία της Προσοτσάνης. Οι κυρίες Ειρήνη Αρωνίδου Γούργουλη και Πασχαλία Αθανασιάδου Πούλιου.

Στις μητέρες μοιράστηκαν καρδούλες από πηλό που είχε ετοιμάσει με πολλή αγάπη για δεύτερη χρονιά το Ρηνιώ μας. Την εικόνα στις αφίσες και στις προσκλήσεις ζωγράφισε ο χορευτής μας Γιώργος Γεωργηεφένδης.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο αιδεσιμότατος πατέρας Θεόδωρος Δημητρίου ως εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη μας κ. κ. Παύλου, ο αιδεσιμότατος πατέρας Κων/νος Ουρούμης, ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Βασίλειος Φατράλης, o αντινομάρχης Χαράλαμπος Δερετζής, ο νομαρχιακός σύμβουλος Μιχάλης Ηλιάδης, οι αντιδήμαρχοι Νικόλαος Σμολοκτός και Πολυχρόνης Βασιλειάδης, ο διευθυντής του Γυμνασίου Προσοτσάνης Πασχάλης Στουλούπης, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής και πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών.

 
Που βρίσκεται η Προσοτσάνη
greece_brown_glass

alt
Αποκτήστε το βιβλίο "Η Προσοτσάνη και η ιστορία της"
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

Kodikas_Prosotsanis_02

Αποκτήστε το Βιβλίο Σπαράγματα του Κώδικα Προσοτσάνης
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

stamps

Συλλεκτικά γραμματόσημα του Συλλόγου

youtubelogo
κλικ εδώ για video


facebook