Greek Albanian Bulgarian Czech Dutch English Estonian Finnish French German Icelandic Irish Italian Norwegian Portuguese Russian Slovenian Spanish Swedish Turkish
Εφημερίδα ΗΩΣ
Είσοδος μελών



  

Επισκέπτες
Έχουμε 26 επισκέπτες συνδεδεμένους

"ΠΛΑΤΑΝΟΣ" 2001

Στις 21 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε το 3ο παραδοσιακό γλέντι «ΠΛΑΤΑΝΟΣ 2001» στον προαύλιο χώρο του Α΄ Δημοτικού Σχολείου. Η εκδήλωση αυτή ξεκίνησε σαν ένα ανοιχτό παραδοσιακό γλέντι στο δρόμο γύρω από το πλατάνι, που για τεχνικούς λόγους στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Ο σκοπός όμως δεν έχασε την αξία του. Να βιώνουμε δηλαδή όλοι μαζί οι Προσοτσανιώτες πιασμένοι χέρι- χέρι την παράδοση μας μέσα από τους χορούς και τα τραγούδια που αιώνες τώρα περνάνε από γενιά σε γενιά  φτάνοντας μέχρι εμάς.

Η ορχήστρα με τα χάλκινα του Δοξάτου μας χάρισε ευχάριστες στιγμές και θύμισε στους μεγαλύτερους με της καντάδες που έπαιξε άλλες εποχές και γλέντια. Δόθηκε ακόμα μία φορά η ευκαιρία στο κόσμο να διασκεδάσει χορεύοντας σκοπούς και τραγούδια  από όλα τα μέρη της Ελλάδας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος κ. Πασχάλης Στουλούπης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Μωυσίδης, ο τέως Δήμαρχος Προσοτσάνης και από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου μας κ. Κων/νος Ράγιας, ο Διευθυντής του Δήμου Προσοτσάνης κ. Γεώργιος Σαμαράς, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Τασία Ζάμπα, κ. Αθανάσιος Δέρας, κ. Άγγελος Λύσσελης, κ. Βασίλειος Φατράλης. Ακόμα, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Προσοτσάνης κ. Βασίλειος Μενελεκλής, εκπρόσωποι όλων των πολιτιστικών Συλλόγων της κωμόπολης μας,  ο  πρόεδρος του Συλλόγου Προσοτσανιωτών Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννης Χατζηλεωνίδας και ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Γεώργιος Στράγκας, καθώς και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Προσοτσανιωτών Αθήνας κ. Παντελής Ράγιας.

 
Που βρίσκεται η Προσοτσάνη
greece_brown_glass

alt
Αποκτήστε το βιβλίο "Η Προσοτσάνη και η ιστορία της"
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

Kodikas_Prosotsanis_02

Αποκτήστε το Βιβλίο Σπαράγματα του Κώδικα Προσοτσάνης
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

stamps

Συλλεκτικά γραμματόσημα του Συλλόγου

youtubelogo
κλικ εδώ για video


facebook