Greek Albanian Bulgarian Czech Dutch English Estonian Finnish French German Icelandic Irish Italian Norwegian Portuguese Russian Slovenian Spanish Swedish Turkish
Εφημερίδα ΗΩΣ
Είσοδος μελών



  

Επισκέπτες
Έχουμε 1189 επισκέπτες συνδεδεμένους

"Μακεδονικός Αγώνας" 2022

Τοπικές Μουσικοχορευτικές παραστάσεις

altΗ ημέρα μνήμης του "Μακεδονικού Αγώνα" στην Προσοτσάνη εορτάστηκε και φέτος την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022. Το πρωί εψάλλει επιμνημόσυνη δέηση στον Ι.Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου Προσοτσάνης προεξέχοντος του αρχιμανδρίτη κ. Χριστόδουλου και τους ιερείς της ενορίας. Για το ιστορικό της ημέρας μίλησε ο φιλόλογος και ιστορικός και υποδιευθυντής του Γεν. Λυκείου Προσοτσάνης κ. Γεωργιάδης Θ. Νικόλαος (ομιλία). Στη συνέχεια, στο μνημείο Μακεδονομάχων του Δήμου Προσοτσάνης, έγινε κατάθεση στεφάνων από τους: δήμαρχο Προσοτσάνης κ. Θεόδωρο Αθανασιάδη, πρόεδρο της Δ.Κ. Προσοτσάνης κ. Κυριάκο Κυρίου, εκπρόσωπο της Ν.Δ. και πρώην βουλευτή κ. Δημήτριο Κυριαζίδη, Υποδιοικητή του Α.Τ. Προσοτσάνης, Διοικητή των Πυρ/κών Υπηρεσιών Ν. Δράμας, εκ μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητας Προσοτσάνης ο κ. Γεωργιάδης Ν. και ο πρόεδρος του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου Προσοτσάνης «ο Μέγας Αλέξανδρος» κ. Παπαδόπουλος Κων/νος ως εκπρόσωπος του ΚΕ.Π.Α.Α.Μ. και όλων των Πολιτιστικών Συλλόγων της Προσοτσάνης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων και φορέων.

altΤην Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022 στον Βώλακα πραγματοποιήθηκαν τα «ΚΟΥΠΤΣΙΑ 2022» προς τιμήν του ήρωα μακεδονομάχου Άρμεν Κούπτσιου που κατάγονταν από το χωριό αυτό. Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας στον νέο Ι.Ν. του Πρ. Ηλία, έλαβε χώρα η τέλεση επιμνημόσυνος δέησης, ενώ για το ιστορικό της ημέρας μίλησε στο εκκλησίασμα ο θεολόγος κ. Αντώνιος Πύρος. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στην προτομή του ήρωα που βρίσκεται στην πλατεία από τις τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές. Έπειτα, απαγγέλθηκαν ποιήματα και τραγούδια αναφερόμενα στην θυσία του Άρμεν Κούπτσιου και στη Μακεδονία, από τις γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Βώλακα. Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με παραδοσιακούς χορούς από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους: Βώλακα και Προσοτσάνης "ο Μέγας Αλέξανδρος". Τέλος, απονεμήθηκαν έπαθλα στους αθλητές διαφόρων ηλικιών που συμμετείχαν στον "δρόμο θυσίας", τρέχοντας απόσταση 9 χλμ περίπου (από τη διασταύρωση Κ. Νευροκοπίου-Βώλακα έως τον Βώλακα). Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου κ. Ιωάννης Κυριακίδης, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Βώλακα κ. Δημήτριος Σίγγος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Αργύρης Πατακάκης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι στρατιωτικών, αστυνομικών και πυροσβεστικών αρχών, εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων και πλήθος κόσμου.

 
Που βρίσκεται η Προσοτσάνη
greece_brown_glass

alt
Αποκτήστε το βιβλίο "Η Προσοτσάνη και η ιστορία της"
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

Kodikas_Prosotsanis_02

Αποκτήστε το Βιβλίο Σπαράγματα του Κώδικα Προσοτσάνης
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

stamps

Συλλεκτικά γραμματόσημα του Συλλόγου

youtubelogo
κλικ εδώ για video


facebook