Greek Albanian Bulgarian Czech Dutch English Estonian Finnish French German Icelandic Irish Italian Norwegian Portuguese Russian Slovenian Spanish Swedish Turkish
Εφημερίδα ΗΩΣ
Είσοδος μελών



  

Επισκέπτες
Έχουμε 43 επισκέπτες συνδεδεμένους

"Μακεδονικός Αγώνας" 2021

altΦέτος για 2η συνεχή χρονιά, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού (covid-19), εορτάστηκε με λιτό τρόπο και με περιορισμένο αριθμό ατόμων η ημέρα μνήμης του "Μακεδονικού Αγώνα" στην Προσοτσάνη την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021. Το πρωί εψάλλει επιμνημόσυνη δέηση στον Ι.Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου Προσοτσάνης από τον αρχιμανδρίτη κ. Χριστόδουλο. Για το ιστορικό της ημέρας προσκεκλημένος ήταν να μιλήσει ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός κ. Γεωργιάδης Γ. Νικόλαος αλλά λόγω έκτακτου προσωπικού προβλήματος, δεν μπόρεσε να παραβρεθεί και την ομιλία του διάβασε ο πρόεδρος του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου Προσοτσάνης «ο Μέγας Αλέξανδρος» κ. Παπαδόπουλος Κων/νος. Στη συνέχεια, στο μνημείο Μακεδονομάχων του Δήμου Προσοτσάνης, έγινε κατάθεση στεφάνων από τους: βουλευτή κα Χαρά Κεφαλίδου, πρόεδρο του Περ/κού Συμβουλίου Α.Μ.Θ. κ. Χρήστο Παπαθεοδώρου, δήμαρχο Προσοτσάνης κ. Θεόδωρο Αθανασιάδη, εκπρόσωπο του προέδρου της Δ.Κ. Προσοτσάνης κα Παπάζογλου Καλλιόπη, εκπρόσωπο της Ν.Δ. και πρώην βουλευτή κ. Δημήτριο Κυριαζίδη, Υποδιοικητή του Α.Τ. Προσοτσάνης, Διοικητή της Π.Υ. Δράμας και από τον πρόεδρο του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου Προσοτσάνης «ο Μέγας Αλέξανδρος» ως εκπρόσωπο όλων των Πολιτιστικών Συλλόγων. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Αργύρης Πατακάκης, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων και φορέων.

Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021 στον Βώλακα πραγματοποιήθηκαν τα «ΚΟΥΠΤΣΙΑ 2021» προς τιμήν του ήρωα μακεδονομάχου Άρμεν Κούπτσιου που κατάγονταν από το χωριό αυτό. Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας στον παλαιό Ι.Ν. του Πρ. Ηλία, έλαβε χώρα η τέλεση επιμνημόσυνος δέησης. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στην προτομή του ήρωα που βρίσκεται στην πλατεία από τις τοπικές πολιτικές και αστυνομικές αρχές. Φέτος, λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού (covid-19) δεν πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Δράμας κ.κ. Κων/νος Μπλούχος και Θεόφιλος Ξανθόπουλος, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου, ο δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου κ. Ιωάννης Κυριακίδης, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Βώλακα κ. Δημήτριος Σίγγος, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι αστυνομίας, πυροσβεστικής, συλλόγων, φορέων και πλήθος κόσμου.

 
Που βρίσκεται η Προσοτσάνη
greece_brown_glass

alt
Αποκτήστε το βιβλίο "Η Προσοτσάνη και η ιστορία της"
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

Kodikas_Prosotsanis_02

Αποκτήστε το Βιβλίο Σπαράγματα του Κώδικα Προσοτσάνης
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

stamps

Συλλεκτικά γραμματόσημα του Συλλόγου

youtubelogo
κλικ εδώ για video


facebook