Greek Albanian Bulgarian Czech Dutch English Estonian Finnish French German Icelandic Irish Italian Norwegian Portuguese Russian Slovenian Spanish Swedish Turkish
Εφημερίδα ΗΩΣ
Είσοδος μελών  

Επισκέπτες
Έχουμε 28 επισκέπτες συνδεδεμένους

Συνάντηση της Π.Ο.Π.Σ.Μ. με το Πρόεδρο της Δημοκρατίας

altΣε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017 προγραμματισμένη επίσκεψη εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ) με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλο. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο έργο της ΠΟΠΣΜ και ιδιαίτερα στις ανησυχίες που δημιουργούνται από την καθοδηγούμενη αλλοίωση της αυθεντικής Μακεδονικής Παράδοσης, με αιχμή του δόρατος την αντικατάσταση των κατά τόπους γλωσσικών ιδιωμάτων με τη λόγια Σκοπιανή Γλώσσα, με σαφή στόχο την απόδειξη ύπαρξης δήθεν «Μακεδονικής» γλώσσας και μειονότητας εντός Ελλάδος. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον τον έντονο προβληματισμό των εκπροσώπων της ΠΟΠΣΜ σε ότι αφορά τις ολέθριες επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην περίπτωση ύπαρξης του όρου «Μακεδονία» (σε σύνθετη ονομασία ή με παράγωγα αυτού) στην οριστική ονομασία του κράτους των Σκοπίων. Τονίσθηκε ιδιαίτερα ότι ο πολύπαθος λαός της Μακεδονίας, παρόλα τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, παρακολουθεί με μεγάλη αγωνία τις εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας του γειτονικού κρατιδίου και προσμένει από το Ελληνικό Κοινοβούλιο να προασπίσει το εθνικό συμφέρον και να επιδιώξει τη μακροχρόνια σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή μη αποδεχόμενη οποιαδήποτε ονομασία φέρει τον όρο «Μακεδονία» ή παράγωγα αυτού. Αναφέρθηκε ότι την ίδια άποψη εξέφρασαν ομόφωνα με αντίστοιχο ψήφισμα οι Μακεδόνες ανά τω κόσμω στο 12ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Παμμακεδονικών Ενώσεων που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Ιούλιο του 2017. Αυτό αποτελεί ηχηρό μήνυμα προς αυτούς που υποστηρίζουν ότι η άποψη για ΜΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» αποτελεί ακραία θέση, καθώς η καθολική αποδοχή της από το ΣΥΝΟΛΟ των Μακεδόνων, εντός κι εκτός Ελλάδος, δείχνει την πραγματική βούληση του λαού της Μακεδονίας, η οποία είναι ανεξάρτητη από πολιτικά και κομματικά συμφέροντα.

Με την επίσκεψη στον Πρώτο Πολίτη της χώρας πραγματοποιήθηκε η έναρξη της καμπάνιας με τίτλο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ», την οποία συνδιοργανώνουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ) με τις Παμμακεδονικές Ενώσεις του Εξωτερικού και την υποστήριξη πολλών οργανώσεων εντός Ελλάδος. Συγκινητική είναι η διάθεση ομογενών Ελλήνων να συνδράμουν οικονομικά και ηθικά σε αυτήν την προσπάθεια. Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία που δίνεται σε όλους τους Έλληνες να στηρίξουν τα δίκαια του Μακεδονικού Ελληνισμού, παίρνοντας σαφή θέση ενάντια στη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην οριστική ονομασία του κράτους των Σκοπίων, υπογράφοντας σχετικό ψήφισμα με αποδέκτη τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης κ.Αλέξη Τσίπρα. Σε επόμενη ανακοίνωση θα γίνει γνωστός ο τρόπος με τον οποίον θα πραγματοποιηθεί η συλλογή υπογραφών για το εν λόγω ψήφισμα. (Μπες στο: www.onomasia.gr ).

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΠΣΜ έδωσαν δύο συμβολικά δώρα στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας: ένα χειροποίητο ρολόι τοίχου με το λογότυπο της ΠΟΠΣΜ και το σύγγραμμα MACEDONIA EVIDENCE. Πρόκειται για μια έκδοση του Μακεδονικού Κέντρου Μελετών των ΗΠΑ (2011), η οποία αφορά σε επιστολή που υπέγραψαν 372 ακαδημαϊκοί από όλον τον πλανήτη, αναφέρεται στην Ελληνικότητα της Μακεδονίας, είναι μεταφρασμένη σε 4 (τέσσερις) γλώσσες και απεστάλη στον τότε Πρόεδρο των ΗΠΑ κ.Barack Obama.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος συνεχάρη την ΠΟΠΣΜ για τις άοκνες και ανιδιοτελείς προσπάθειες που καταβάλουν τα μέλη της και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην προαναφερθείσα καμπάνια, καθώς αποτελεί ύψιστο δημοκρατικό δικαίωμα και υποχρέωση του πολίτη να συμμετέχει ενεργά στις αποφάσεις για τα μείζονα κρατικά θέματα (εθνικά). Ζήτησε από τους εκπροσώπους της ΠΟΠΣΜ να τον κρατούν ενήμερο για όλες τις εξελίξεις που αφορούν στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Η επίσκεψη τελείωσε με την επίδοση του σχετικού ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ εκ μέρους των Συλλόγων / Μελών και συνεργαζόμενων Σωματείων της ΠΟΠΣΜ.

 
Που βρίσκεται η Προσοτσάνη
greece_brown_glass

alt
Αποκτήστε το βιβλίο "Η Προσοτσάνη και η ιστορία της"
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

Kodikas_Prosotsanis_02

Αποκτήστε το Βιβλίο Σπαράγματα του Κώδικα Προσοτσάνης
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

stamps

Συλλεκτικά γραμματόσημα του Συλλόγου

youtubelogo
κλικ εδώ για video


facebook