Greek Albanian Bulgarian Czech Dutch English Estonian Finnish French German Icelandic Irish Italian Norwegian Portuguese Russian Slovenian Spanish Swedish Turkish
Εφημερίδα ΗΩΣ
Είσοδος μελών



  

Επισκέπτες
Έχουμε 27 επισκέπτες συνδεδεμένους

3ο Πανδημοτικό Αντάμωμα Δήμου Προσοτσάνης

altΟ Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Προσοτσάνης «ο Μέγας Αλέξανδρος» συμμετείχε στο 3ο Πανδημοτικό Αντάμωμα Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Προσοτσάνης που διοργάνωσε ο Δήμος το βράδυ του Σαββάτου 10 Ιουνίου 2017 στην Καλή Βρύση. Η εκδήλωση ξεκίνησε με παρέλαση και των 14 συμμετεχόντων πολιτιστικών συλλόγων από την κεντρική πλατεία του χωριού προς το γήπεδο που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση. Ακολούθησαν χοροί από πέντε περιοχές της χώρας μας που πληθυσμιακές ομάδες ζουν στο δήμο Προσοτσάνης και εκπροσωπούνται από χορευτικούς συλλόγους (κατά σειρά: δραμινά, βλάχικα, θρακιώτικα, ποντιακά και μακεδονικά). Κάθε ενότητα περιλάμβανε από 4 αντιπροσωπευτικούς χορούς, που χόρεψαν ομάδες των συμμετεχόντων συλλόγων υπό τους ήχους των παραδοσιακών μουσικών οργάνων (μακεδονικής και ποντιακής λύρας, γκάιντας, κλαρίνου, νταχαρέ, νταουλιού, ακορντεόν κ.α.). Στο τέλος, ακολούθησε γλέντι για τον κόσμο από την ορχήστρα που κάλυψε την εκδήλωση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η βουλευτής Δράμας κα Χαρά Κεφαλίδου, ο δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Άγγελος Λύσσελης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Λιθηρόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Κων/νος Κινατζίδης, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι του συμμετείχαν ήταν:

1. Βλάχοι Προσοτσάνης «Οι Γραμμουστιάνοι»

2. Μουσικοχορευτικός Προσοτσάνης «ο Μέγας Αλέξανδρος»

3. Ποντιακός Προσοτσάνης «ο Πόντος»

4. Θρακομικρασιατικός Προσοτσάνης

5. Καλής Βρύσης

6. Πετρούσας

7. Πύργων

8. Μικρόπολης

9. Καλλιθέας «Το Δύσωρο»

10. Γραμμένης

11. Αργυρούπολης

12. Σιταγρών

13. Φωτολίβους

14. Μαυρολεύκης

 
Που βρίσκεται η Προσοτσάνη
greece_brown_glass

alt
Αποκτήστε το βιβλίο "Η Προσοτσάνη και η ιστορία της"
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

Kodikas_Prosotsanis_02

Αποκτήστε το Βιβλίο Σπαράγματα του Κώδικα Προσοτσάνης
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

stamps

Συλλεκτικά γραμματόσημα του Συλλόγου

youtubelogo
κλικ εδώ για video


facebook