Greek Albanian Bulgarian Czech Dutch English Estonian Finnish French German Icelandic Irish Italian Norwegian Portuguese Russian Slovenian Spanish Swedish Turkish
Εφημερίδα ΗΩΣ
Είσοδος μελών



  

Επισκέπτες
Έχουμε 44 επισκέπτες συνδεδεμένους

Δραμοινογνωσία 2017

altΟ Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Προσοτσάνης «ο Μέγας Αλέξανδρος», το βράδυ της Πέμπτης 25 Μαΐου 2017 στο Λαογραφικό Μουσείο Προσοτσάνης συμμετείχε με ένα πλούσιο μπουφέ εδεσμάτων που ετοίμασαν οι γυναίκες του Συλλόγου, για να συνοδεύσουν το κρασί του κτήματος ΠΑΥΛΙΔΗ που προσφέρονταν δωρεάν στο κοινό. Η εκδήλωση ήταν στο πλαίσιο των πολλαπλών εκδηλώσεων της ΔραμΟΙΝΟγνωσίας που διοργάνωσε για 4η χρονιά η Περιφέρεια με στόχο την ανάδειξη, προβολή και καθιέρωση του νομού Δράμας ως ελκυστικού τουριστικού προορισμού οίνου & γεύσης και τη θεμελίωση της οινικής του ταυτότητας.

Η εκδήλωση στο Λαογραφικό Μουσείο ξεκίνησε με ομιλία του υπεύθυνου του κτήματος Παυλίδη, γεωπόνου με ειδίκευση στην οινολογία, κ. Ιωάννη Χρόνη με θέμα «Οίνος, κελάρι στα παραδοσιακά σπίτια», ο οποίος αναφέρθηκε στον τρόπο παρασκευής του κρασιού σήμερα από τα σύγχρονα οινοποιεία σε σχέση με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο των παππούδων μας στα σπίτια. Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Άγγελος Λύσσελης βράβευσε τον συμπολίτη μας κ. Ιωάννη Ανθίτσα, το τσίπουρο του οποίου βραβεύτηκε ως το καλύτερο στον 13ο Διαγωνισμό Γευσιγνωσίας Ερασιτεχνικών Οίνων και Αποσταγμάτων που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα (29/4/17) στη Δράμα. Ακολούθησε η αναπαράσταση του «πατήματος της αγουρίδας» δηλαδή του σταφυλιού, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Πύργων, ενώ η κα Μαρία Κιάκου με τη συνοδεία του λυράρη κ. Θεόδωρο Καλτσάμη τραγούδησαν ορισμένες τοπικές μελωδίες.

Η ΔραμΟΙΝΟγνωσία είναι μια μεγάλη γιορτή που ξετυλίγεται από τους αμπελώνες στην ύπαιθρο και τα οινοποιεία της Δράμας μέχρι τα εστιατόρια, τα στέκια διασκέδασης, τους δρόμους και τις πλατείες της Δράμας και της Προσοτσάνης, πάντα με επίκεντρο τον οίνο! Η φετινή Δραμοινογνωσία διεξήχθη την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου, από 21 έως και 28. Τα οινοποιεία ήταν ανοιχτά για το κοινό και πρόσφεραν ξεναγήσεις στους χώρους παραγωγής, στα κελάρια και στα φιλοξενούμενα έργα τέχνης καθώς και δωρεάν γευστικές δοκιμές. Επίσης, φιλοξένησαν στους χώρους τους ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

 
Που βρίσκεται η Προσοτσάνη
greece_brown_glass

alt
Αποκτήστε το βιβλίο "Η Προσοτσάνη και η ιστορία της"
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

Kodikas_Prosotsanis_02

Αποκτήστε το Βιβλίο Σπαράγματα του Κώδικα Προσοτσάνης
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

stamps

Συλλεκτικά γραμματόσημα του Συλλόγου

youtubelogo
κλικ εδώ για video


facebook