Greek Albanian Bulgarian Czech Dutch English Estonian Finnish French German Icelandic Irish Italian Norwegian Portuguese Russian Slovenian Spanish Swedish Turkish
Εφημερίδα ΗΩΣ
Είσοδος μελών



  

Επισκέπτες
Έχουμε 87 επισκέπτες συνδεδεμένους

Εγκαίνια Ι.Ν. Αγ. Χρυσοστόμου Δράμας

altΟ Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Προσοτσάνης «ο Μέγας Αλέξανδρος» είχε την τιμή να προσκληθεί από τον εφημέριο του ναού, αρχιμανδρίτη Γεράσιμο Βλατίτση, για να συμμετάσχει στις πανηγυρικές εκδηλώσεις των εγκαινίων του νεόδμητου ιερού ναού του Αγίου εθνοϊερομάρτυρα Χρυσοστόμου, μητροπολίτη Σμύρνης του από Δράμας. Ο ναός μετά από αρκετά χρόνια προσπάθειας, ανεγέρθηκε στην περιοχή του Εθνικού Σταδίου Δράμας και κοσμεί την πόλη μας με την ιδιαίτερα εντυπωσιακή αρχιτεκτονική του.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 με την παρουσία πολλών μητροπολιτών, κληρικών, μοναχών από το Άγιο Όρος, εκπροσώπων των τοπικών αρχών, φορέων και πλήθος πιστών. Επ’ ευκαιρία των εκδηλώσεων, ο μητροπολίτης Δράμας κ.κ. Παύλος βράβευσε την δραμινή Ολυμπιονίκη του Ρίο Άννα Κορακάκη, απονέμοντάς της την ανώτερη τιμητική διάκριση, τον χρυσό Σταυρό του Αγίου Χρυσοστόμου για την τεράστια επιτυχία της. Επίσης, απονεμήθηκαν βραβεύσεις σε όλους όσους βοήθησαν καθ’ οποιονδήποτε τρόπο (οικονομικά, θεσμικά κτλ) στην ανέγερση του ιερού αυτού ναού.

Ο Σύλλογός μας το απόγευμα της Κυριακής 11 Σεπτεμβρίου 2016, παρουσίασε στο προαύλιο χώρο του ιερού ναού Αγίου Χρυσοστόμου, χορούς της Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας από το εφηβικό και το τμήμα γυναικών, φορώντας τις νέες φορεσιές Γιδά και Επισκοπής Ημαθίας, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Την ίδια ημέρα χόρεψαν και τραγούδησαν επίσης οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι: Μοναστηρακίου, Βώλακα, Ξηροποτάμου, Πετρούσας, Πύργων, Παγονερίου, Αδριανής, Δοξάτου, Καλλιθέας, Μικρόπολης και Χωριστής, παρουσιάζοντας ένα πλούσιο μακεδονικό-δραμινό ρεπερτόριο.

 
Που βρίσκεται η Προσοτσάνη
greece_brown_glass

alt
Αποκτήστε το βιβλίο "Η Προσοτσάνη και η ιστορία της"
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

Kodikas_Prosotsanis_02

Αποκτήστε το Βιβλίο Σπαράγματα του Κώδικα Προσοτσάνης
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

stamps

Συλλεκτικά γραμματόσημα του Συλλόγου

youtubelogo
κλικ εδώ για video


facebook