Greek Albanian Bulgarian Czech Dutch English Estonian Finnish French German Icelandic Irish Italian Norwegian Portuguese Russian Slovenian Spanish Swedish Turkish
Εφημερίδα ΗΩΣ
Είσοδος μελών



  

Επισκέπτες
Έχουμε 1210 επισκέπτες συνδεδεμένους

2ο Πανδημοτικό Αντάμωμα Δήμου Προσοτσάνης

altΟ Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Προσοτσάνης «ο Μέγας Αλέξανδρος» συμμετείχε στο 2ο Πανδημοτικό Αντάμωμα Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Προσοτσάνης που διοργάνωσε ο Δήμος το βράδυ του Σαββάτου 11 Ιουνίου 2016 στο Φωτολίβος. Η εκδήλωση ξεκίνησε με παρέλαση και των 15 συμμετεχόντων πολιτιστικών συλλόγων από τον πεζόδρομο προς τον χώρο που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση. Ακολούθησαν χοροί από πέντε περιοχές της χώρας μας που πληθυσμιακές ομάδες ζουν στο δήμο Προσοτσάνης και εκπροσωπούνται από χορευτικούς συλλόγους (κατά σειρά:  μακεδονικά, ποντιακά, θρακιώτικα, βλάχικα και δραμινά). Κάθε ενότητα περιλάμβανε από 4 αντιπροσωπευτικούς χορούς, που χόρεψαν ομάδες των συμμετεχόντων συλλόγων υπό τους ήχους των παραδοσιακών μουσικών οργάνων (μακεδονικής και ποντιακής λύρας, γκάιντας, κλαρίνου, νταχαρέ, νταουλιού, ακορντεόν κ.α.). Στο τέλος, μια πανδαισία χρωμάτων από τις παραδοσιακές φορεσιές όλων των χορευτών που χόρεψαν όλοι μαζί ένα συρτό, καταδεικνύοντας τον πολιτιστικό πλούτο του δήμου Προσοτσάνης. Τέλος, ακολούθησε παραδοσιακό-έντεχνο γλέντι από την ορχήστρα «Σαφράν – Χαλκιμιστές».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Άγγελος Λύσσελης, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Προσοτσάνης κ. Κυριάκος Κυρίου, ο αντιδήμαρχος Προσοτσάνης κ. Καπαντζάκης Αναστάσιος, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι του συμμετείχαν ήταν:

  1. Βλάχοι Προσοτσάνης «Οι Γραμμουστιάνοι»
  2. Μουσικοχορευτικός Προσοτσάνης «ο Μέγας Αλέξανδρος»
  3. Ποντιακός Προσοτσάνης «ο Πόντος»
  4. Θρακομικρασιατικός Προσοτσάνης
  5. Καλής Βρύσης
  6. Πετρούσας
  7. Πύργων
  8. Μικρόπολης
  9. Καλλιθέας «Το Δύσωρο»
  10. Κοκκινογείων
  11. Γραμμένης
  12. Αργυρούπολης
  13. Σιταγρών
  14. Φωτολίβους
  15. Μαυρολεύκης

 
Που βρίσκεται η Προσοτσάνη
greece_brown_glass

alt
Αποκτήστε το βιβλίο "Η Προσοτσάνη και η ιστορία της"
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

Kodikas_Prosotsanis_02

Αποκτήστε το Βιβλίο Σπαράγματα του Κώδικα Προσοτσάνης
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

stamps

Συλλεκτικά γραμματόσημα του Συλλόγου

youtubelogo
κλικ εδώ για video


facebook