Greek Albanian Bulgarian Czech Dutch English Estonian Finnish French German Icelandic Irish Italian Norwegian Portuguese Russian Slovenian Spanish Swedish Turkish
Εφημερίδα ΗΩΣ
Είσοδος μελών



  

Επισκέπτες
Έχουμε 48 επισκέπτες συνδεδεμένους

Γιορτή μητέρας 2015

altΤο απόγευμα της Κυριακής 10 Μαΐου 2015 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Προσοτσάνης πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση για τον εορτασμό της μάνας από τον Μουσικοχορευτικό Σύλλογο Προσοτσάνης «ο Μέγας Αλέξανδρος». Το θέμα της φετινής εκδήλωσης ήταν: «Η Παναγιά της Θάλασσας, μητέρα όλων», αφιερωμένη στη μητέρα που σαν μια υπερκόσμια γέφυρα ένωσε τη γη με τον ουρανό. Και η γέφυρα αυτή είναι η Παναγία μας.

Μεταφερθήκαμε νοερά στα νησιά του Αιγαίου με τις ατέλειωτες εκκλησίες και εξωκλήσια που είναι αφιερωμένα στη χάρη της, με τα εκατοντάδες προσωνύμιά της.  Και ενώ προβάλλονταν επί σκηνής ορισμένες από τις γνωστότερες εικόνες της Παναγίας, μικροί και μεγάλοι χορευτές του συλλόγου, χόρεψαν νησιώτικους χορούς του Αιγαίου καθώς και Μικράς Ασίας - Κωνσταντινούπολης. Επίσης οι μικροί χορευτές απήγγειλαν προσευχές αφιερωμένες στην Παναγία.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της όλης παράστασης είχαν οι χοροδιδάσκαλοι Γεώργιος Τσακμάκης και Σταματία Αραμπατζή. Η αίθουσα διακοσμήθηκε με ανάλογα σκηνικά (θαλασσινά-νησιώτικα) από τη Μελενικλή Γεωργία, τη Μούτσιου Μαρία καθώς και από τους μαθητές του Α’ Δημοτικού Σχολείου Προσοτσάνης. Βιολί έπαιξαν ο Μελενεκλής Λευτέρης και η Μελενεκλή Μαρία. Την ηχητική επιμέλεια είχαν ο Γεωργίτσας Σταύρος και ο Ντερμεντζίεβ Ντάνιελ, ενώ τη βιντεοσκόπηση ο Σεβδίλης Γεώργιος. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά.

Την εκδήλωση εκ μέρους του Δήμου χαιρέτησε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γαραμπέρας Παντελής, ενώ την παρακολούθησε πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών οι οποίοι όπως κάθε χρόνο γέμισαν την αίθουσα. Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκε σε όλες τις γυναίκες ένα γλαστράκι -λουλούδι.

 
Που βρίσκεται η Προσοτσάνη
greece_brown_glass

alt
Αποκτήστε το βιβλίο "Η Προσοτσάνη και η ιστορία της"
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

Kodikas_Prosotsanis_02

Αποκτήστε το Βιβλίο Σπαράγματα του Κώδικα Προσοτσάνης
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

stamps

Συλλεκτικά γραμματόσημα του Συλλόγου

youtubelogo
κλικ εδώ για video


facebook