Greek Albanian Bulgarian Czech Dutch English Estonian Finnish French German Icelandic Irish Italian Norwegian Portuguese Russian Slovenian Spanish Swedish Turkish
Εφημερίδα ΗΩΣ
Είσοδος μελών



  

Επισκέπτες
Έχουμε 63 επισκέπτες συνδεδεμένους

Ομιλία για τη στοματική υγιεινή

altΜετά από πρωτοβουλία του Οδοντιατρικό Σύλλογο Δράμας σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Προσοτσάνης και την υποστήριξη όλων των Πολιτιστικών Συλλόγων της Προσοτσάνης, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 22 Νοεμβρίου 2014 στην αίθουσα του δημαρχείου ομιλία με θέμα: «Στοματική υγιεινή σε ενήλικες και παιδιά».

Η συντοπίτισσα οδοντίατρος κα Ηρώ Κούνιου και η παιδοδοντίατρος κα Ροδάνθη Παπαδοπούλου, παρουσίασαν με ιδιαίτερα παραστατικό και κατανοητό τρόπο, τις ασθένειες των δοντιών (πλάκα, τερηδόνα, ουλίτιδα, περιοδοντίτιδα), τρόπους αντιμετώπισης και γενικές συμβουλές για ένα υγιές στόμα. Η παιδοδοντίατρος αναφέρθηκε κυρίως στην πρώτη επίσκεψη του παιδιού σε οδοντίατρο ώστε να του είναι μια ευχάριστη εμπειρία αποβάλλοντας τον φόβο, στην επίδραση στα δόντια τους ορισμένων κακών συνηθειών των μωρών που πρέπει διακοπούν (μπιμπερό, πιπίλα, δάκτυλο στο στόμα), σε τραυματισμούς και ασθένειες προσωρινών και μόνιμων δοντιών, στην ορθοδοντική κ.α.

Οι σημαντικότερες συμβουλές: συχνό βούρτσισμα (2 φορές την ημέρα και χρήση οδοντικού νήματος), υγιεινή διατροφή (φρούτα, λαχανικά, γάλα), περιορισμός στην κατανάλωση γλυκών, χρήση τσιχλών χωρίς ζάχαρη και συχνό οδοντιατρικό έλεγχο (ανά 6μηνο).

Την παρουσίαση παρακολούθησαν δυστυχώς λίγα άτομα, μεταξύ αυτών ο δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Άγγελος Λύσσελης, ο αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Τσαουσίδης, μέλη των Πολιτιστικών Συλλόγων Προσοτσάνης κ.α.


 
Που βρίσκεται η Προσοτσάνη
greece_brown_glass

alt
Αποκτήστε το βιβλίο "Η Προσοτσάνη και η ιστορία της"
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

Kodikas_Prosotsanis_02

Αποκτήστε το Βιβλίο Σπαράγματα του Κώδικα Προσοτσάνης
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

stamps

Συλλεκτικά γραμματόσημα του Συλλόγου

youtubelogo
κλικ εδώ για video


facebook