Greek Albanian Bulgarian Czech Dutch English Estonian Finnish French German Icelandic Irish Italian Norwegian Portuguese Russian Slovenian Spanish Swedish Turkish
Εφημερίδα ΗΩΣ
Είσοδος μελών



  

Επισκέπτες
Έχουμε 41 επισκέπτες συνδεδεμένους

Εκδήλωση Γυμνασίου Προσοτσάνης

altΣτο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος Comenius που εντάχθηκε και υλοποιεί το Γυμνάσιο Προσοτσάνης με τον Διευθυντή του κ. Νουβάκη Πέτρο, προσκλήθηκε ο Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Προσοτσάνης «ο Μέγας Αλέξανδρος» να συμμετάσχει με χορευτικό τμήμα στην αποχαιρετιστήρια γιορτή, το βράδυ της Πέμπτης 3 Απριλίου 2014, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Προσοτσάνης. Ήταν μια συνάντηση μαθητών και καθηγητών από σχολεία τεσσάρων διαφορετικών χωρών (Γερμανία, Τσεχία, Πορτογαλία και Τουρκία) που ανταλλάσουν επισκέψεις (προηγήθηκε αυτή στην Τουρκία και έπονται μέχρι το φθινόπωρο των υπολοίπων χωρών) με σκοπό του προγράμματος να έρθουν οι συμμετέχοντες σε άμεση επαφή και να γνωρίσουν την κουλτούρα των άλλων ευρωπαϊκών λαών. Εξάλλου, οι μαθητές φιλοξενήθηκαν για το διάστημα της παραμονής τους, στα σπίτια των Ελλήνων συμμαθητών τους, δημιουργώντας έτσι σχέσεις φιλίας μεταξύ τους.

Ο Σύλλογός μας συμμετείχε με το εφηβικό του τμήμα (μαθητές του Γυμνασίου), παρουσιάζοντάς τους παραδοσιακούς μακεδονικούς χορούς. Επίσης, συμμετείχαν με χορευτικά τμήματα οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Προσοτσάνης: Θρακομικρασιατικός, Βλάχων «Οι Γραμμουστιάνοι» και Ποντίων, καθώς και η Εθελοντική Ομάδα Κοκκινογείων. Στο τέλος της βραδιάς ακολούθησε γλέντι με ελληνικό λαϊκό και παραδοσιακό πρόγραμμα, στο οποίο συμμετείχαν ενεργά και οι φιλοξενούμενοι. Μερικοί μάλιστα χόρεψαν ελληνικούς χορούς και εκδήλωσαν ενδιαφέρον να τους μάθουν καλύτερα. Για τον σκοπό αυτόν ορισμένοι Τούρκοι μαθητές επισκέφτηκαν την επόμενη ημέρα τα γραφεία του Συλλόγου μας όπου ο χοροδιδάσκαλος κ. Τσακμάκης Γιώργος τους δίδαξε μερικούς ελληνικούς χορούς.

 
Που βρίσκεται η Προσοτσάνη
greece_brown_glass

alt
Αποκτήστε το βιβλίο "Η Προσοτσάνη και η ιστορία της"
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

Kodikas_Prosotsanis_02

Αποκτήστε το Βιβλίο Σπαράγματα του Κώδικα Προσοτσάνης
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

stamps

Συλλεκτικά γραμματόσημα του Συλλόγου

youtubelogo
κλικ εδώ για video


facebook