Greek Albanian Bulgarian Czech Dutch English Estonian Finnish French German Icelandic Irish Italian Norwegian Portuguese Russian Slovenian Spanish Swedish Turkish
Εφημερίδα ΗΩΣ
Είσοδος μελών



  

Επισκέπτες
Έχουμε 32 επισκέπτες συνδεδεμένους

Υπογραφή σύμβασης κατασκευής του κτιρίου μας

altΤην Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014 υπογράφηκαν δημόσια από τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Ξανθόπουλο Ιωάννη εκ μέρους της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. και τον εκπρόσωπο της ανάδοχης εταιρείας κ. Βουγιουκλή Κων/νο παρουσία του προέδρου του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου Προσοτσάνης «ο Μέγας Αλέξανδρος» κ. Παπαδόπουλο Κων/νο, η σύμβαση για την κατασκευή του έργου της ανέγερσης της στέγης του Συλλόγου μας.  Επισημαίνεται πως το έργο αφορά την κατασκευή διώροφου κτιρίου συνολικής επιφάνειας 376,36 τ.μ. και ανεξάρτητης αποθήκης επιφάνειας 39,70 τ.μ., που θα στεγάσει τις πολιτιστικές δραστηριότητες του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου Προσοτσάνης «ο Μέγας Αλέξανδρος». Το έργο αυτό εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ από 20-2-2013 αλλά λόγω ενστάσεων, της γραφειοκρατίας και οικονομικών προβλημάτων του κράτους, καθυστέρησε κατά ένα έτος περίπου να ξεκινήσει. Η τελική σύμβαση είναι ύψους 384.326,73€ έναντι του αρχικά προϋπολογιζόμενου ποσού των 760.000,00€, δηλαδή έχει έκπτωση 49,43%.

Στις δηλώσεις του μετά την υπογραφή των συμβάσεων ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Παπαδόπουλος Κων/νος ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας και ιδιαίτερα την προϊσταμένη του Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος κα. Κεφαλίδου Νίκη για τη συμβολή τους στην ωρίμανση των μελετών, τον αείμνηστο Προσοτσανιώτη Αντωνάρα Γεώργιο που δώρισε το οικόπεδο, αλλά και τα μέλη του Συλλόγου που στήριξαν οικονομικά την προσπάθεια αυτή, ώστε να συνταχθούν οι απαραίτητες μελέτες και να εκδοθεί η οικοδομική άδεια. Επίσης, αναφέρθηκε περιληπτικά στις πολυσχιδείς δράσεις του Συλλόγου, ενώ για το κτίριο είπε ότι θα κατασκευαστεί με παραδοσιακή «μακεδονική» αρχιτεκτονική και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό της Προσοτσάνης.
altΟ κ. Ξανθόπουλος στις δηλώσεις του μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ο Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Προσοτσάνης “o Μέγας Αλέξανδρος” είχε μερική μελετητική ωριμότητα και οι υπηρεσίες μας συνέδραμαν στην ένταξη του συγκεκριμένου έργου στο ΠΕΠ. Είναι ένας σύλλογος που αποδεδειγμένα προσφέρει στη διατήρηση της παράδοσης και τη διάδοση του πολιτισμού. Θέλω να τονίσω ότι στις διαγωνιστικές διαδικασίες των έργων υπήρξε ανταγωνισμός και τελικά οικονομικό όφελος για την κοινωνία. Σθεναρά υποστηρίζω τη θέση μου, εκπεφρασμένη πολλές φορές στο παρελθόν, ότι καθήκον και υποχρέωση όλων των διοικούντων είναι η προσπάθεια αξιοποίησης με τον καλύτερο τρόπο του δημόσιου χρήματος και ότι και το τελευταίο ευρώ πρέπει να πιάνει τόπο».

Σε ένα μήνα περίπου αναμένεται η έναρξη των εργασιών, ενώ η αποπεράτωση του έργου σύμφωνα με τη σύμβαση είναι έως την 30-11-2015.

 
Που βρίσκεται η Προσοτσάνη
greece_brown_glass

alt
Αποκτήστε το βιβλίο "Η Προσοτσάνη και η ιστορία της"
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

Kodikas_Prosotsanis_02

Αποκτήστε το Βιβλίο Σπαράγματα του Κώδικα Προσοτσάνης
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

stamps

Συλλεκτικά γραμματόσημα του Συλλόγου

youtubelogo
κλικ εδώ για video


facebook