Greek Albanian Bulgarian Czech Dutch English Estonian Finnish French German Icelandic Irish Italian Norwegian Portuguese Russian Slovenian Spanish Swedish Turkish
Εφημερίδα ΗΩΣ
Είσοδος μελών



  

Επισκέπτες
Έχουμε 47 επισκέπτες συνδεδεμένους

Το ΚΕ.Π.Α.Α.Μ. στο διαδίκτυο

ΔιόνυσοςΤο Κέντρο Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας (ΚΕ.Π.Α.Α.Μ.) στο οποίο είναι ιδρυτικό μέλος ο Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Προσοτσάνης "ο Μέγας Αλέξανδρος", δημιούργησε και ανέβασε στο διαδίκτυο στις 22-5-2012 μια πολύ όμορφη και χρηστική ιστοσελίδα στη διεύθυνση www.kepaam.gr . Για πρώτη φορά η πλούσια πολιτιστική παράδοση των γηγενών κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Δράμας είναι συγκεντρωμένη σ’ έναν ιστότοπο. Μέσα από τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να ξεναγηθεί, να γνωρίσει, να μυηθεί στην ιστορία και την παράδοση των χωριών: Βώλακα, Καλής Βρύσης, Μοναστηρακίου, Ξηροποτάμου, Παγονερίου, Πετρούσας, Προσοτσάνης και Πύργων  καθώς και να μάθει για τους Πολιτιστικούς Συλλόγους  που ίδρυσαν το ΚΕ.Π.Α.Α.Μ.

Εκτός από τις ανακοινώσεις των επόμενων δράσεων και των σύντομων βιογραφικών των παραπάνω Πολιτιστικών Συλλόγων, παρατίθενται όλες οι δραστηριότητες του Κέντρου ανά κατηγορία (μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, ομιλίες, παρουσιάσεις βιβλίων και cd, χοροεσπερίδες), οι πάγιες εκδηλώσεις των μελών του, ακόμη υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό τόσο από τις πρόσφατες εκδηλώσεις όσο και από παλιότερες. Εικόνες - αναμνήσεις από την καθημερινότητα, τις εργασίες των κατοίκων, από επετείους και γλέντια, αθλητικά γεγονότα, οικογενειακές, σχολικές, αλλά και φωτογραφίες ανθρώπων που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην τοπική κοινωνία είναι στοιχεία που ενημερώνουν και διευρύνουν το πλαίσιο αναφοράς μας.

Εκεί που δόθηκε μεγαλύτερη βαρύτητα ήταν στην πλούσια λαϊκή πολιτιστική μας κληρονομιά, τη μουσικοχορευτική μας παράδοση. Τραγούδια, χοροί, μουσικές από τα τοπικά παραδοσιακά όργανα (γκάιντα, τρίχορδη αχλαδόσχημη μακεδονική λύρα, νταχαρές ή νταϊρές), βίντεο από παραστάσεις, έθιμα, φορεσιές, αλλά και υλικό από τις κορυφαίες τοπικές πολιτιστικές εκφάνσεις μας, τα λαϊκά δρώμενα που διαδραματίζονται στα προαναφερόμενα χωριά τις ημέρες των Θεοφανείων.

Επίσης, υπάρχει ξεχωριστή επιλογή για τα συνέδρια που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα από το Κέντρο, καθώς και η ανάρτηση των πρακτικών τους. Τέλος, παρατίθενται στη βιβλιοθήκη της ιστοσελίδας, βιβλία που έχουν εκδοθεί σχετικά με την ιστορία και την παράδοση των παραπάνω Κοινοτήτων.

Η ιστοσελίδα θα ενημερώνεται και θα εμπλουτίζεται συνεχώς με νέο υλικό, θα βελτιώνεται περισσότερο και με τη δική σας συμμετοχή, στέλνοντας τις παρατηρήσεις σας που είναι ευπρόσδεκτες.
 
Που βρίσκεται η Προσοτσάνη
greece_brown_glass

alt
Αποκτήστε το βιβλίο "Η Προσοτσάνη και η ιστορία της"
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

Kodikas_Prosotsanis_02

Αποκτήστε το Βιβλίο Σπαράγματα του Κώδικα Προσοτσάνης
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

stamps

Συλλεκτικά γραμματόσημα του Συλλόγου

youtubelogo
κλικ εδώ για video


facebook