Greek Albanian Bulgarian Czech Dutch English Estonian Finnish French German Icelandic Irish Italian Norwegian Portuguese Russian Slovenian Spanish Swedish Turkish
Εφημερίδα ΗΩΣ
Είσοδος μελών



  

Επισκέπτες
Έχουμε 30 επισκέπτες συνδεδεμένους

Δράμα - Μοναστηράκι "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2011"

altΥπό την αιγίδα του Δήμου Δράμας και με τον εύστοχο τίτλο «Η μνήμη καλεί… η πόλη γιορτάζει…» πραγματοποιήθηκαν και φέτος ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις από 17 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου 2011 τόσο στην πόλη της Δράμας όσο και στην περιφέρεια. Ο Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Προσοτσάνης «ο Μέγας Αλέξανδρος» συμμετείχε με αίσθημα τιμής στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 98 χρόνια από την απελευθέρωση του τόπου μας.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Κυριακής 26 Ιουνίου 2011 στο θεατράκι της Αγ. Βαρβάρας «Σωκράτης Δημητριάδης» ο σύλλογός μας παρουσίασε χορούς από τη Μακεδονία με το χορευτικό τμήμα ενηλίκων και το μουσικό παραδοσιακό σχήμα «οι Αγριάνες». Συμμετείχαν ακόμη οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Μοναστηρακίου, Πύργων και Μικρόπολης. Το κοινό που κατέκλεισε τις κερκίδες, καταχειροκρότησε τους χορευτές και τους μουσικούς όλων των συλλόγων.

altΕπίσης, το απόγευμα της Παρασκευής 1 Ιουλίου 2011 στην πλατεία «ΕΥΖΩΝΩΝ» του Μοναστηρακίου Δράμας, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις μνήμης του γεγονότος της 1ης Ιουλίου 1913, όταν μια διμοιρία Ευζώνων του Ελληνικού Στρατού φθάνοντας εκεί για την απελευθέρωση της περιοχής από τον βουλγαρικό στρατό, φιλοξενήθηκε από τους κατοίκους του χωριού. Στις πολιτιστικές εκδηλώσεις συμμετείχε ο Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Προσοτσάνης «ο Μέγας Αλέξανδρος» με το εφηβικό χορευτικό τμήμα υπό τους ήχους των τοπικών μουσικών οργάνων (γκάιντας, νταχαρέ) από τους «Αγριάνες». Ακόμη, συμμετείχαν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Μοναστηρακίου, Ξηροποτάμου και Μακροχωρίου Ημαθίας.

 
Που βρίσκεται η Προσοτσάνη
greece_brown_glass

alt
Αποκτήστε το βιβλίο "Η Προσοτσάνη και η ιστορία της"
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

Kodikas_Prosotsanis_02

Αποκτήστε το Βιβλίο Σπαράγματα του Κώδικα Προσοτσάνης
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

stamps

Συλλεκτικά γραμματόσημα του Συλλόγου

youtubelogo
κλικ εδώ για video


facebook