Greek Albanian Bulgarian Czech Dutch English Estonian Finnish French German Icelandic Irish Italian Norwegian Portuguese Russian Slovenian Spanish Swedish Turkish
Εφημερίδα ΗΩΣ
Είσοδος μελών



  

Επισκέπτες
Έχουμε 1634 επισκέπτες συνδεδεμένους

Εκπομπή της ΕΤ3 "Κυριακή στο χωριό"

altΤο 3ήμερο 18-20 Μαρτίου 2011 πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα της εκπομπής «Κυριακή στο χωριό» του τηλεοπτικού καναλιού της ΕΤ-3 και η οποία προβλήθηκε την Κυριακή 27 Μαρτίου 2011. Ο Μουσικοχορευτικός Σύλλογος «ο Μέγας Αλέξανδρος» συμμετείχε με δύο χορευτικά τμήματα (εφηβικό, ενηλίκων) παρουσιάζοντας τοπικούς χορούς υπό τους ήχους της γκάιντας, του νταχαρέ και του ακορντεόν που έπαιξε το παραδοσιακό μουσικό μας σχήμα «οι Αγριάνες». Οι τελευταίοι παίξανε και για τον Θρακομικρασιατικό Σύλλογο Προσοτσάνης καθώς και στο τέλος της εκπομπής όπου χόρεψαν συρτό και οι τέσσερις τοπικοί σύλλογοι με τη συμμετοχή του κόσμου που γέμισε την πλατεία.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, μίλησε στην εκπομπή για τις δράσεις του συλλόγου όπως είναι η εφημερίδα «ΗΩΣ», η ομάδα ιστορικής έρευνας και καταγραφής ηθών και εθίμων, για την βιβλιοθήκη που φέρει πλέον το όνομα του συμπολίτη μας Ανέστη Βλάχου, για τα χορευτικά τμήματα και το μουσικό σχήμα του Συλλόγου μας «Αγριάνες».

Επίσης, μέλη του Συλλόγου μας σε ρεπορτάζ που βιντεοσκοπήθηκε την προηγούμενη ημέρα στο καπνομάγαζο του Βασίλη Μελενεκλή, παρουσιάσανε το νυχτέρι που γινόταν τα παλαιότερα χρόνια κατά τη διάρκεια του πασταλιάσματος (δεματοποίησης) του καπνού.

Άλλα θέματα που κατέγραψε η εκπομπή είναι: το σπήλαιο του Αγγίτη (Μααρά), τα εξωκλήσια (Αγ. Παντελεήμονας, Ζωοδόχου Πηγής, Πρ. Ηλίας), το αλσύλλιο και τον Κυνηγετικό Σύλλογο, τις αθλητικές δραστηριότητες των ομάδων της Προσοτσάνης (ποδόσφαιρο, χάντ μπολ, αναρρίχηση, ποδηλασία), τα κάρα που κατασκευάζει ο συμπατριώτης μας Μορφίδης Νίκος, τη φιλαρμονική Προσοτσάνης, τη χορωδία του Θρακομικρασιατικού Συλλόγου, το κούρεμα προβάτων που παρουσίασε ο Σύλλογος Βλάχων «οι Γραμμουστιάνοι», τα σχολεία (Α´ Δημοτικό και Επαγγελματικό Λύκειο), επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, αναβίωση του παλιού παιδικού παιγνιδιού «τζαμί» από παιδιά, η σφαγή της 29ης Σεπτεμβρίου 1941 από τα βουλγαρικά στρατεύματα, διάφορα τοπία, το παζάρι κ.α. Τέλος, παρουσιάστηκαν ποικίλα τοπικά εδέσματα που μαγείρεψαν γυναίκες της Κωμόπολής μας.

 
Που βρίσκεται η Προσοτσάνη
greece_brown_glass

alt
Αποκτήστε το βιβλίο "Η Προσοτσάνη και η ιστορία της"
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

Kodikas_Prosotsanis_02

Αποκτήστε το Βιβλίο Σπαράγματα του Κώδικα Προσοτσάνης
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

stamps

Συλλεκτικά γραμματόσημα του Συλλόγου

youtubelogo
κλικ εδώ για video


facebook