Greek Albanian Bulgarian Czech Dutch English Estonian Finnish French German Icelandic Irish Italian Norwegian Portuguese Russian Slovenian Spanish Swedish Turkish
Εφημερίδα ΗΩΣ
Είσοδος μελών



  

Επισκέπτες
Έχουμε 47 επισκέπτες συνδεδεμένους

Προφήτης Ηλίας 2010

altΟ Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Προσοτσάνης «ο Μέγας Αλέξανδρος» το απόγευμα της Κυριακής 18 Ιουλίου 2010, συμμετέχοντας στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Προσοτσάνης για την πανήγυρη του Προφήτη Ηλία, πραγματοποίησε μια  εξαίσια μουσικοχορευτική παράσταση με τη συμμετοχή ως φιλοξενούμενου, του Συλλόγου Κρητικών Ν. Δράμας «Η Μεγαλόνησος», αποσπώντας τα κολακευτικά σχόλια του κοινού που κατέκλεισε την πλατεία Προσοτσάνης. Οι χορευτές του εφηβικού τμήματος του Συλλόγου μας, παρουσιάσανε χορούς της Δυτικής & Κεντρικής Μακεδονίας με φορεσιές Φλώρινας. Το μεγάλο χορευτικό τμήμα παρουσίασε χορούς Δράμας με φορεσιές Πετρούσας και Ξηροποτάμου. Στη μουσική και το τραγούδι, συνόδεψε η παραδοσιακή ορχήστρα του συλλόγου «Αγριάνες», με μαέστρο και στο ακορντεόν τον Δερμεντζιέφ Βλαδίμηρο, στο κλαρίνο τον Βασιλείου Ηλία, στο λαούτο και τη μακεδονική λύρα τον Μελενεκλή Γιώργο, στην γκάιντα και στο τραγούδι τον Βέργα Κώστα και τέλος στο νταούλι και τον νταχαρέ τον Μελενεκλή Δημήτρη.

Ο Σύλλογος Κρητικών Ν. Δράμας «Η Μεγαλόνησος», για πρώτη φορά στην Προσοτσάνη, παρουσιάσανε τους πολύ εντυπωσιακούς χορούς από τον τόπο καταγωγής τους, τη λεβεντογέννα Κρήτη. Έδειξαν στο κοινό πως γλεντάνε οι Κρητικοί, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημά τους.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί τον Δήμο Προσοτσάνης που συνέβαλε στη φιλοξενία του παραπάνω Συλλόγου και τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ξηροποτάμου για το δανεισμό των γυναικείων τοπικών φορεσιών.

Μετά το τέλος της παράστασης, ανταλλάχθηκαν τοπικά προϊόντα και αναμνηστικά μεταξύ του Δήμου Προσοτσάνης και των δύο Συλλόγων.

 
Που βρίσκεται η Προσοτσάνη
greece_brown_glass

alt
Αποκτήστε το βιβλίο "Η Προσοτσάνη και η ιστορία της"
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

Kodikas_Prosotsanis_02

Αποκτήστε το Βιβλίο Σπαράγματα του Κώδικα Προσοτσάνης
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

stamps

Συλλεκτικά γραμματόσημα του Συλλόγου

youtubelogo
κλικ εδώ για video


facebook