Greek Albanian Bulgarian Czech Dutch English Estonian Finnish French German Icelandic Irish Italian Norwegian Portuguese Russian Slovenian Spanish Swedish Turkish
Εφημερίδα ΗΩΣ
Είσοδος μελών



  

Επισκέπτες
Έχουμε 77 επισκέπτες συνδεδεμένους

Γιορτή μητέρας 2010

altΜια λιτή και όμορφη γιορτή πραγματοποίησε ο Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Προσοτσάνης «ο Μέγας Αλέξανδρος» το πρωί της Κυριακής 9 Μαΐου 2010 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Προσοτσάνης. Το θέμα της εκδήλωσης ήταν «η μάνα της θυσίας», ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια της όλης παράστασης είχε η χοροδιδάσκαλoς του Συλλόγου, κα Λίτσα Δημούδη –Τσελεμπή, η οποία με την ομιλία της συγκίνησε και συνεπήρε το κοινό. Η αίθουσα διακοσμήθηκε με πλούσιο ανοιξιάτικο υλικό (λουλούδια, πεταλούδες, χελιδόνια, πράσινο) που σχεδίασαν οι μαθητές του Α’ Δημοτικού σχολείου Προσοτσάνης, ενώ η Συμεώνη Λύσσελη ζωγράφισε την εικόνα που κοσμούσε αφίσες και προσκλήσεις.

Στη συνέχεια, βραβεύτηκε για την προσφορά της στην κοινωνία και την οικογένεια, η Αικατερίνη Τσαουσίδου Αετοπούλου, η οποία είναι καταξιωμένη ιατρός ( Διευθύντρια του ακτινολογικού στο Νοσοκομείο Δράμας) και πολύτεκνη μάνα έξι παιδιών.

Ακολούθησαν ποιήματα για τη «μάνα» από τους μικρούς χορευτές του Συλλόγου, ενώ παρουσιάστηκαν τραγούδια και χοροί της Μακεδονίας και της Θράκης από τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου. Στη μουσική και το τραγούδι συνόδεψε το μουσικό παραδοσιακό σχήμα του Συλλόγου «Αγριάνες». Στη φωνή και στη γκάιντα ο Βέργας Κων/νος, κλαρίνο ο Βασιλείου Ηλίας, νταούλι - τουμπερλέκι ο Μελενεκλής Γεώργιος και ακορντεόν ο μαέστρος Βλαδίμηρος Δερμετζίεφ.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο αιδεσιμότατος Κων/νος Ουρούμης, ο Δήμαρχος Προσοτσάνης Βασίλειος Φατράλης, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Μιχάλης Ηλιάδης και Γεώργιος Καρπιτσάρης, ο αντιδήμαρχος Προσοτσάνης Νικόλαος Κώττας ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της αντιπολίτευσης Άγγελος Λύσσελης, ο πρόεδρος των πολυτέκνων Ν. Δράμας Νικόλαος Σμολοκτός, εκπρόσωποι πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής και πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών οι οποίοι όπως κάθε χρόνο, κατέκλεισαν την αίθουσα. Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν λουλούδια στις μητέρες.

 
Που βρίσκεται η Προσοτσάνη
greece_brown_glass

alt
Αποκτήστε το βιβλίο "Η Προσοτσάνη και η ιστορία της"
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

Kodikas_Prosotsanis_02

Αποκτήστε το Βιβλίο Σπαράγματα του Κώδικα Προσοτσάνης
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

stamps

Συλλεκτικά γραμματόσημα του Συλλόγου

youtubelogo
κλικ εδώ για video


facebook