Greek Albanian Bulgarian Czech Dutch English Estonian Finnish French German Icelandic Irish Italian Norwegian Portuguese Russian Slovenian Spanish Swedish Turkish
Εφημερίδα ΗΩΣ
Είσοδος μελών



  

Επισκέπτες
Έχουμε 63 επισκέπτες συνδεδεμένους

Μουσικοχορευτική παράσταση - θέατρο σκιών

altΤο απόγευμα της Κυριακής 7 Φεβρουαρίου 2010 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του Δήμου Προσοτσάνης, μεγάλη μουσικοχορευτική παράσταση με τη συμμετοχή πέντε Πολιτιστικών Συλλόγων και του θεάτρου σκιών του Κωνσταντίνου Κουγιουμτζή ο οποίος διδάχτηκε από τον μεγάλο δάσκαλο αείμνηστο Ευγένιο Σπαθάρη. Τίτλος της παράστασης "ο γάμος του μπάρμπα-Γειώργη", ενώ την ιδέα, ευθύνη, επιμέλεια και υλοποίηση της όλης εκδήλωσης είχε η χοροδιδάσκαλός μας κ. Λίτσα Τσελεμπή. Ήταν ένα όμορφο πάντρεμα της πλούσιας Ελληνικής παράδοσης του χορού και της μουσικής, με τον γνωστό σε όλους από τα παιδικά μας χρόνια, Καραγκιόζη. Οι διάλογοι του θεάτρου σκιών ήταν διασκεδαστικοί αλλά ταυτόχρονα και διδαχτικοί τόσο για τα παιδιά όσο και για τους μεγάλους.

Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι που συμμετείχαν κατάφεραν να μας παρουσιάσουν χορούς από ορισμένες περιοχές της Ελλάδας με μια πανδαισία χρωμάτων και φορεσιών. Ο Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Προσοτσάνης «ο Μέγας Αλέξανδρος» με το μουσικό του σχήμα «Αγριάνες» παρουσιάσανε μελωδίες και χορούς από τον Βώλακα Δράμας. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δράμας «Οι Ρίζες μας» χορούς από τη Μακεδονία τη Θράκη, τα νησιά του Αιγαίου και την Ήπειρο. Ο Σύλλογος Μικρασιατικών & Καπαδοκικών Δεσμών κ. Νευροκοπίου χορούς από την Μικρά Ασία και την Κρήτη. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Αμισού χορούς του Πόντου, ενώ η Κοινοφελής Δημοτική Επιχείρηση Δήμου Αλιστράτης χορούς από τα Επτάνησα.

altΗ συγκεκριμένη παράσταση παρουσιάστηκε την 24/1/2010 στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας Δράμας και την 31/1/2010 στο Επαρχείο Κ. Νευροκοπίου, Επίσης, στον αύλιο χώρο του Γυμνασίου Αλιστράτης την 14/7/2010, στα πλαίσια μιας μακράς σειράς πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου, που εκτείνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού με τον τίτλο «ΑΛΙΣΤΡΑΤΕΙΑ 2010».

Την εκδήλωση στην Προσοτσάνη τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Προσοτσάνης Βασίλειος Φατράλης, οι Αντιδήμαρχοι Προσοτσάνης Αναστασία Ζάμπα και Άγγελος Κότιος, ο Πρόεδρος της Α.Δ.Ε.Π. Πασχάλης Στουλούπης, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Άγγελος Λύσσελης, πρώην Πρόεδροι του Συλλόγου μας, εκπρόσωποι Συλλόγων, Φορέων και πλήθος κόσμου που κατέκλισαν την αίθουσα.

 
Που βρίσκεται η Προσοτσάνη
greece_brown_glass

alt
Αποκτήστε το βιβλίο "Η Προσοτσάνη και η ιστορία της"
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

Kodikas_Prosotsanis_02

Αποκτήστε το Βιβλίο Σπαράγματα του Κώδικα Προσοτσάνης
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

stamps

Συλλεκτικά γραμματόσημα του Συλλόγου

youtubelogo
κλικ εδώ για video


facebook