Greek Albanian Bulgarian Czech Dutch English Estonian Finnish French German Icelandic Irish Italian Norwegian Portuguese Russian Slovenian Spanish Swedish Turkish
Εφημερίδα ΗΩΣ
Είσοδος μελών



  

Επισκέπτες
Έχουμε 51 επισκέπτες συνδεδεμένους

Προφήτης Ηλίας 2009

altΟ Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Προσοτσάνης «Ο Μέγας Αλέξανδρος» το απόγευμα του Σαββάτου 18 Ιουλίου 2009, συμμετέχοντας στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Προσοτσάνης για την πανήγυρη του Προφήτη Ηλία, πραγματοποίησε μια πλούσια σε ήχους και χρώματα μουσικοχορευτική παράσταση με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Σουλίου Πατρών, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού που κατέκλεισε την πλατεία Προσοτσάνης. Το συγκρότημα της Πάτρας παρουσίασε χορούς και τραγούδια της Αχαΐας με την τοπική παραδοσιακή φορεσιά της φουστανέλας, ενώ σε οθόνη προβάλλονταν εικόνες της περιοχής. Ήταν πραγματικά πολύ όμορφη η χορευτική και η σκηνική παρουσία του συγκροτήματος, που κατέπληξε το κοινό. Μετά το τέλος της παράστασής τους, ανταλλάχθηκαν τοπικά προϊόντα και αναμνηστικά μεταξύ του Δήμου Προσοτσάνης και του συλλόγου από το Σούλι Πάτρας καθώς και μεταξύ των δύο συλλόγων μας.

Οι χορευτές του μεγάλου και το εφηβικού τμήματος του Συλλόγου μας, παρουσιάσανε χορούς της Δυτικής & Κεντρικής Μακεδονίας με φορεσιές Φλώρινας και Επισκοπής Ημαθίας. Το χορευτικό τμήμα συνόδεψε η παραδοσιακή ορχήστρα του συλλόγου «Αγριάνες», με μαέστρο και στο ακορντεόν τον Δερμεντζιέφ Βλαδίμηρο, στα κλαρίνα τους Μελενεκλή Γιώργο και Βασιλείου Ηλία, στην γκάιντα και στο τραγούδι τον Βέργα Κώστα και τέλος στο νταούλι τον Μελενεκλή Δημήτρη, οι οποίοι κράτησαν το γλέντι μέχρι αργά το βράδυ, παίζοντας για τον κόσμο γνωστά παραδοσιακά τραγούδια.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σουλίου Πατρών, προσκλήθηκε από το Σύλλογό μας σε ανταπόδοση της δικής τους πρόσκλησης τον Ιούλιο του 2007 σε πανελλήνιο φεστιβάλ χορού που διοργανώνει κάθε χρόνο στην Πάτρα. Οι χορευτές του Πατρινού συγκροτήματος φιλοξενήθηκαν επί δύο ημέρες σε σπίτια χορευτών και μελών του συλλόγου μας, ενώ ξεναγήθηκαν στο σπήλαιο του Αγγίτη και στην πόλη της Δράμας. Αυτές οι συναντήσεις δίνουν την ευκαιρία για νέες γνωριμίες και σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ ανθρώπων που υπηρετούν την παράδοση, ενώ ανταλλάσσονται χρήσιμες απόψεις και ιδέες σε πολιτιστικά θέματα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί τον Δήμο Προσοτσάνης που συνέβαλε στη φιλοξενία του Συλλόγου Σουλίου Πατρών, τους χορευτές και μέλη του που ανοίξανε την αγκαλιά τους και τα σπίτια τους για να φιλοξενηθεί η 27μελή αποστολή και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δοξάτου για το δανεισμό των φορεσιών Επισκοπής Ημαθίας.

 
Που βρίσκεται η Προσοτσάνη
greece_brown_glass

alt
Αποκτήστε το βιβλίο "Η Προσοτσάνη και η ιστορία της"
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

Kodikas_Prosotsanis_02

Αποκτήστε το Βιβλίο Σπαράγματα του Κώδικα Προσοτσάνης
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

stamps

Συλλεκτικά γραμματόσημα του Συλλόγου

youtubelogo
κλικ εδώ για video


facebook