Greek Albanian Bulgarian Czech Dutch English Estonian Finnish French German Icelandic Irish Italian Norwegian Portuguese Russian Slovenian Spanish Swedish Turkish
Εφημερίδα ΗΩΣ
Είσοδος μελών



  

Επισκέπτες
Έχουμε 47 επισκέπτες συνδεδεμένους

Αλεξανδρούπολη - φεστιβάλ λύρας

altΗ μουσική είναι η μοναδική γλώσσα που επικοινωνεί με όλες τις ανθρώπινες καρδιές χωρίς να κάνει φυλετικούς ή άλλους διαχωρισμούς. Αυτή η γλώσσα κατά καιρούς εκφράστηκε με διάφορα όργανα, τα οποία μέσα από τους αιώνες αναπτύχθηκαν και έφτασαν στη σημερινή τους μορφή. Ένα από αυτά τα όργανα, το οποίο είναι και σύμβολο του θεού Απόλλωνα, είναι η λύρα.

Ο Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Προσοτσάνης ο «Μέγας Αλέξανδρος» την Παρασκευή 3 Αυγούστου 2007, συμμετείχε στο 2ο φεστιβάλ λύρας που διοργάνωσε ο Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Ν. Έβρου «Αλέξιος Κομνηνός», στο κηποθέατρο Αλεξανδρούπολης. Υπό τον ήχο των νταϊρέδων και της μακεδονικής λύρας των λυράρηδων Ζεδαμάνη Δημήτρη και Παππουτσή Αλέξη, οι χορευτές του συλλόγου παρουσιάσανε παραδοσιακούς χορούς των γηγενών κατοίκων του νομού Δράμας, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα και τα κολακευτικά σχόλια του κοινού που κατέκλυσε το υπαίθριο θέατρο.

Στο φεστιβάλ παρουσιάστηκαν ακόμη τραγούδια και χοροί με λύρες από Θράκη, Καππαδοκία, Κρήτη, Μαύρη Θάλασσα, Κωνσταντινούπολη και Πόντο, μαγεύοντας το κοινό.

 
Που βρίσκεται η Προσοτσάνη
greece_brown_glass

alt
Αποκτήστε το βιβλίο "Η Προσοτσάνη και η ιστορία της"
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

Kodikas_Prosotsanis_02

Αποκτήστε το Βιβλίο Σπαράγματα του Κώδικα Προσοτσάνης
Τηλ. παραγγελίας: 2522023480

stamps

Συλλεκτικά γραμματόσημα του Συλλόγου

youtubelogo
κλικ εδώ για video


facebook